COMPIÈGNE (procycling.no): I den franske byen Senlis, noen mil utenfor Paris, sitter en sulten mann og venter. Thor Hushovd er sulten på noe nytt. Noe mer.

Etter to grønne poengtrøyer med fire års mellomrom i Tour de France, har 32-åringen laget seg nye målsettinger foran denne sesongen.

- Hvis du må velge mellom seier i Paris-Roubaix, VM-tittel eller en ny poengtrøye, hva velger du da?

- Det er hardt å velge mellom VM og Paris-Roubaix, erkjenner Hushovd overfor procycling.no.

- Men jeg har lyst til å nå noen nye mål. Den grønne trøya i Tour de France har jeg vunnet to ganger allerede, legger han til.

Revansjelysten
Om to dager kommer dagen klassikerrytterne har ventet på i et helt år. Da sykles den 108. utgaven av Paris-Roubaix.

Etter seier i Gent-Wevelgem (2006) og Omloop Het Nieuwsblad i fjor, sto ”Helvetet i nord” allerede øverst på ønskelista til Grimstad-rytteren.

Den gangen forsvant drømmen i løpet av en feilvektet kurve snaue 15 kilometer unna velodromen i Roubaix. Før uhellet inntraff, var det Hushovd som var den dominerende skikkelsen i front av feltet.

Sterk nok til å skremme vannet av storheter som Tom Boonen, Filippo Pozzato, Leif Hoste og Juan Antonio Flecha. God nok til å vinne på egenhånd.

3.-plassen bak Boonen og Pozzato ga ikke bare økt selvtillit og tro på egne ferdigheter. Den ga også en solid porsjon revansjelyst foran søndagens batalje.

- Jeg er i form. Jeg er klar for søndagens race, melder en kampklar Hushovd.

Les mer: Boonen får spesialsykkel

Trøblete oppkjøring
Som vanlig står både mekanikere og øvrige elementer i støtteapparatet på pinne for at Cervélos gladiatorer skal ha alle faktorer med seg på den store dagen.

Laget får helt nye sykler med blant annet spesialutviklede hjul og dekk som skal gi bedre feste på den sleipe brosteinen. Man ønsker neppe at det hjerteskjærende øyeblikket da Hushovd landet på hofta fra 2009, skal ødelegge også denne gangen.

Cervélo-laget har likevel hatt nok å stri med i oppkjøringen til løpet. Oksen fra Grimstad var selv syk i starten av sesongen, Gabriel Rasch var forslått og blå etter velt under Flandern rundt og både Heinrich Haussler og Andreas Klier er ute av Paris-Roubaix på grunn av skade.

Uvurderlige egenskaper
Nevnte Klier er nesten det tøffeste slaget for nordmannen. Som han nevnte for procycling.no i opptakten til Milano-Sanremo, kan de aller fleste lese seg fram til at Cipressa og Poggio er de viktigste stigningene på veien mot Sanremo.

Spesielt i de belgiske vårklassikerne, men også under rittet i det nordlige Frankrike, hadde den tyske 34-åringens rutine og lokalkunnskap vært for gull å regne.

- Han er vår roadcaptain og var veldig viktig for meg i fjor. Han er en god taktiker og var i toppform slik at han kunne hjelpe til hele veien inn til finalen.

Denne gangen må Hushovd stole mest på seg selv.

I hvert fall om han søndag ettermiddag skal stå på podiet i Roubaix med et stykke brostein hevet høyt over hodet. For første gang.

Les flere sykkelnyheter på Procycling.no!