Hellners skremmeskudd til Northug

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Sveriges dobbelte OL-vinner i langrenn sist vinter, Marcus Hellner, har avfyrt et realt skremmeskudd foran VM-sesongen.

27.09.10 13:44

Oslo (ANB): I et testløp på rulleski i en bratt østerriksk motbakke vakte han stor oppsikt. Hellner var bare et sekund unna en rekord i samme løype som betegnes som «uslåelig».

Høsten 2000 gjorde datidens store svenske stjerne, Per Elofsson, unna de seks kilometerne i en knallhard motbakke i den lille fjellandsbyen Pichl på tiden 20,20. I årene etterpå har rekorden motstått alle angrep, og betegnes som magisk.

Imponerte stort
- Det var en slik dag da alt bare fløt av seg selv. Kroppen fungerte 100 prosent, det var en fantastisk følelse, sier Elofsson til Expressen.

Men under treningsleiren til det svenske landslaget i Ramsau am Dachstein nylig var det nære på at han hadde mistet rekorden. Marcus Hellner imponerte stort da han ble klokket inn på 20,21 - og det på rulleski med hardere motstand enn det Elofsson brukte for 10 år siden.

Det var nesten så den hjemmeværende landslagssjefen Joakim Abrahamsson ikke trodde det han hørte.

Trodde det var fleip
- Jaså! Har Marcus lekt med dere nå, utbrøt han da Expressen fortalte ham nyheten og ba om en kommentar.

- Dette trodde jeg ikke. I løpet av alle disse årene har ingen annen svenske, eller utlending for den saks skyld, vært i nærheten av Pers tid. Det sier vel det meste.

Rekordholder Elofsson gleder seg stort over Hellners styrkeprov.

- Det er et tegn på at han har noe virkelig stort på gang, sier den tidligere svenske skikongen, med klar adresse til Northug & Co.

Men det var Petter Northug som vant da han og Hellner duellerte i Las VEgas i sommer.

Les også: Northug utlignet i Las Vegas-duellen

Skremmeskudd
Hele det svenske landslaget gikk den såkalte Pichl-testen tidligere under treningsoppholdet. Da pøste regnet ned, og underlaget ble glatt. Johan Olsson vant foran Hellner, men de var halvannet minutt bak rekorden.

Hellner nøyde seg imidlertid ikke med det. Et par dager senere, da været var mye bedre, droppet han løpeturen sammen med resten av laget, og forsøkte seg på den beryktede bakken igjen.

Resultatet ble sensasjonelt – og et realt skremmeskudd, fem måneder før kampen om VM-medaljene tar til i Kollen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.