*Nettavisen* Sport.

Helmørkt for vraket Romøren

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)/Inge Wallumrød (Nettavisen)

Veien til VM i Vikersund virker lang.

15.01.12 17:49

Fire verdenscuppoeng var alt en formsvak Bjørn Einar Romøren klarte i Kulm. Hosle-hopperen tas ut av verdenscupen.

27.-plass i søndagens første renn ble til 37.-plass i renn to. Romøren var tydelig skuffet etter fiaskoen i Østerrike. Den tidligere verdensrekordholderen var ikke i nærheten av å vise VM-form.

– Jeg blir bare veldig forbannet på meg selv. Jeg har trodd at jeg har hoppet sånn rimelig ålreit på trening, men her blir det null energi og ikke flyter jeg noe godt heller. Da blir alt bare mørkt. Det er drit kjedelig, sa Romøren til NTB.

Han har vist framgang på trening, men i konkurranser faller 30-åringen igjennom.

– Det er de samme feilene som før i konkurranse. Han har bedret seg på trening, men klarer det ikke i renn. Han må terpe mer på teknikken for å heve seg til et annet nivå. For å få til det så tar vi ham ut av verdenscupen. Det blir trening hjemme i to uker, og så får vi ham forhåpentlig tilbake igjen. Vi får se, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Svekket sjanse
Romøren stiller seg bak sjefens avgjørelse.

– Jeg har hoppet en del bra på trening, men når du ikke kommer til 2. omgang her så er det bare å stikke fingeren i jorden og komme seg hjem og trene. Det er ikke noe annet å gjøre, sa Romøren.

Anders Bardal, Johan Remen Evensen, Rune Velta og Vegard Haukø Sklett er alle foran i VM-køen.

– Jeg forsterker selvfølgelig ikke VM-sjansene. Det var fine forhold i de omgangene jeg hoppet, og jeg har en del å bevise om jeg skal dit. Om jeg fortsetter å hoppe slik som jeg gjør i dag, så håper jeg at de ikke sender meg dit, medga en frustrert Romøren.

VM-dør på gløtt
Landslagssjef Stöckl kunne glede seg over seier til Bardal, klar framgang hos Evensen og at duoen Velta/Sklett er i ferd med å etablere seg i verdenscupen. Likevel vil ikke østerrikeren helt lukke døren for Romøren.

– Det er fortsatt litt tid igjen. Vi vet hvilken utøver han er og hva han kan få til når han er i form. Det er fortsatt sjanser for ham, sa Stöckl.

– Hva kan du gjøre for å løfte ham, spesielt mentalt?

– Vi skal gjøre alt. Du skal være sint, for ellers er du ikke idrettsmann når du skuffer. Men i morgen må fokuset være tilbake, sa østerrikeren.

VM i skiflyging arrangeres siste helgen i februar. Foreløpig ser det ut til at Bjørn Einar Romøren blir tilskuer i Vikersund. Det haster virkelig med å finne formen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.