*Nettavisen* Sport.

Helomvending fra Sundby i verdenscupen - Klæbo er klar

FRAFALL: Martin Johnsrud Sundby på pressekonferanse på Lillehammer før helgens verdenscuprenn.

FRAFALL: Martin Johnsrud Sundby på pressekonferanse på Lillehammer før helgens verdenscuprenn. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Johannes Høsflot Klæbo er kvitt forkjølelsen og klar til verdenscuprennene i langrenn i tsjekkiske Nove Mesto kommende helg. Det blir for tidlig for Martin Johnsrud Sundby.

15.01.20 17:30

Trønderen var i utgangspunktet tatt ut til sist helgs sprintrenn i tyske Dresden, men måtte melde avbud som følge av en forkjølelse.

Mandag bekrefter Norges Skiforbund at trønderen er klar for kommende helgs renn i Tsjekkia.

23-åringen ble nylig nummer tre sammenlagt i Tour de Ski. Der var han slått av den russiske duoen Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov.

I Nove Mesto er det duket for nye fighter de tre imellom.

Helomvending fra Sundby

Kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen er i ferd med å utvikle seg til en tett duell mellom Klæbo og Bolsjunov. 75 poeng skiller i russerens favør foran rennene i Tsjekkia.

Det var ventet at Martin Johnsrud Sundby ville gjøre verdenscupcomeback i Nove Mesto. Han har ikke vært på startstrek siden i Davos midt i desember.

Slik blir det dog ikke. Det bekrefter skiforbundet til Nettavisen på tirsdag.

- Martin Johnsrud Sundby reiser ikke til helgens verdenscup i tsjekkiske Nove Mesto. Martin er 1,3 prosent i tvil om det er en uke for tidlig, og da ønsker han heller at noen andre får hans plass. Didrik Tønseth går inn for Sundby i den kommende helgens konkurranser, skriver presseansvarlig i skiforbundet Gro Eide til Nettavisen.

Røa-løperen varslet allerede før sesongstart at han ikke kom til å prioritere Tour de Ski. Det var således ingen overraskelse at veteranen ikke var å se der, men sesonginnledningen ble samtidig mye mer trøblete enn Sundby hadde sett for seg.

En kranglete rygg skapte store utfordringer for 34-åringen. Ti dager før jul brøt han 15-kilometeren i fri teknikk i Davos.

Tilbake er også Emil Iversen. Han brøt Tour de Ski etter kun to etapper.

Lørdag er det 15 kilometer klassisk på programmet i Nove Mesto na Morave. Søndag er det 15 kilometer jaktstart i fri teknikk.

Martin Johnsrud Sundbys neste sjanse i verdenscupen er i tyske Oberstdorf neste helg. Da er det 30 kilometer skiathlon på programmet for Sundbys del.

Jaktstart søndag

Til Tsjekkia skal heller ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Hun var helt utmattet etter Tour de Ski.

Den norske troppen til kommende helgs renn i Nove Mesto ser slik ut:

Menn: Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Emil Iversen (Varden Meråker), Sjur Røthe (Voss), Hans Christer Holund (Lyn), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Gjøran Tefre (Førde), Martin Johnsrud Sundby (Røa).

Kvinner: Therese Johaug (Nansen), Heidi Weng (BUL), Hedda Østberg Amundsen (Asker), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Ragnhild Haga (Åsen), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Julie Myhre (Byåsen), Magni Smedås (Lillehammer).

Lørdag står 10 og 15 kilometer fri teknikk på programmet for henholdsvis kvinner og menn i Tsjekkia. Dagen derpå skal det gås jaktstarter i klassisk stil over de samme distansene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag