Helomvending om Bjørnstad

Foto: (foto: scanpix)

Den som trodde Henrik Bjørnstad var klar for verdens mest pengesterke turnering, må tro om igjen.

15.03.06 07:39

Nordmannen hadde sjekket regelverket tidligere i uka, og funnet ut at han var klar for Players Championship - turneringen som har åtte millioner dollar i premiepotten, og der vinneren stikker av med 9,7 millioner norske kroner. Henrik trodde han klar i kraft av at han er blant de ti beste nykommerne på PGA-touren.

Ikke inne
Men det er ikke slik reglene er.

De 125 som ble automatisk kvalifisert for neste års PGA-tour, er invitert til den legendariske Sawgrass-banen neste uke. Det samme gjelder for de 50 beste på verdensrankingen. Og så kan de som er inne på topp ti på årets pengeliste, booke billetter til den prestisjetunge turneringen.

Men det er ikke Henrik. Per i dag er han nummer 47.

- Han kan selvsagt spille seg inn ved en kjempeturnering på Bay Hill eller at noen som er inne trekker seg. Henrik er i dag nummer fem eller seks på listen bak de som allerede er inne, sier sportssjef i Norges Golfforbund, Jan Erik Aalbu, i en sms til TV 2 Nettavisen.

Vil ha med Aalbu alltid
Sjansen for det, er imidlertid liten. Players Championship blir regnet for å være den femte majorturneringen, og det er en konkurranse alle ønsker å være med i. Henrik må trolig havne på topp ti om han skal kunne få oppfylt drømmen sin om å spille på Sawgrass.

Henrik Bjørnstad ønsker for øvrig, og ifølge Dagbladet, å ha sportssjef Aalbu med seg på PGA-touren til enhver tid. Golfesset spiller best når han har Aalbu som støtte gjennom en hel turnering, og de beste resultatene har kommet med sportssjefen på plass i USA.

- Jeg er ikke verdens mest sosiale person. Når Jan Erik ikke er her borte, har jeg lett for å være alene etter en runde. Og jeg trives ikke så godt med det - jeg ønsker å ha folk rundt meg. Det er derfor jeg vil ha Jan Erik her hele tiden, forklarer Bjørnstad til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.