Gå til sidens hovedinnhold

Helrødt for WBA

Ingen Champions League-plass, og med få spillere igjen på banen da Blackpool tok sesongens første hjemmeseier.

BLACKPOOL-WEST BROMWICH 2-1:

Blackpool overrasket stort da de rundspilte Wigan i seriepremieren på JJB Stadium. Enda flere hakeslepp ble det da først Newcastle, så Liverpool ble beseiret på Anfield halvannen måned senere, men hjemme på Bloomfield Road har det gått langt tråere.

Hjemmesvake
Ett stakkarslig poeng, mot Brede Hangelands Fulham, var statusen før mandagens hjemmeoppgjør. På motsatt side av banen sto høytflygende WBA, som med seier ville gå opp på en sensasjonell fjerdeplass på tabellen.

Slik skulle det ikke gå.

Kun tolv minutter var spilt da Pablo Ibéñez på noe klønet vis la DJ Campbell i bakken. Straffe, sa dommer Oliver, og mens Ibéñez noe strengt måtte forlate banen, var Charlie Adam akkurat dyktig nok til å få blåst ellevemeteren i mål.

Var den første WBA-utvisningen streng, var den andre like klar som en gjennomsnittlig Paradise Hotel-deltaker. Gonzalo Jara tok løpefart nede ved cornerflagget, og hoppet inn mot Luke Varney med knottene solid siktet inn. Blackpool-spissen slapp billig unna, det gjorde ikke chileneren som fikk en velfortjent, tidlig dusj.

Da samme Varney skled inn 2-0 etter en times spill, riktignok noe mot spillets gang, regnet de fleste med at det var game, set og match for hjemmelaget.

Mulumbu-show
Men – West Bromwich har ikke overrasket de fleste fotballtilhengerne ved tilfeldighet. Hawthorns-laget viste en durabelig innstilling, og kjempet så svetten sprutet. Belønningen kom fem minutter før slutt, da Youssuf Mulumbu kjørte slalåm i Blackpools bakre rekker, og elegant skrudde inn reduseringen.

Bortelaget kastet fram det de hadde på slutten, inkludert keeper Scott Carson, og Paul Scharner var nære ved med sin heading i sluttsekundene. Men, det holdt ikke for bortelaget, som måtte nøye seg med den ene scoringen.

Dermed forblir Roberto Di Matteos mannskap på en sjetteplass, mens Blackpool får seg en pust i bakken, og klatrer opp til en hyggelig niendeplass på Premier League-tabellen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken