Onsdag er det sprint-verdenscup i Konnerud, og kommende helg er det verdenscup i hopp, langrenn og kombinert i Holmenkollen.

Tidligere mandag ble det meldt at det kunne bli avlysninger på grunn av coronaviruset, men i en pressemelding sendt ut klokken 15.06 mandag skriver arrangøren at det ikke er planer om å avlyse.

- Ingen planer om å avlyse

Holmenkollen Skifestival (HKS) skriver at de har vært i direkte dialog med Folkehelseinstituttet i etterkant av mandagens pressekonferanse i regi av Helsedirektoratet.

- De bekrefter det de har sagt til oss tidligere. Det er ingen planer om å avlyse HKS-arrangementer per nå. HKS forholder oss dermed til tidligere oppgitt informasjon, heter det i en pressemelding.

- Den informasjonen tilsier at det er trygt å samles på arrangementer og at det er trygt å konkurrere så lenge man er frisk og ikke har vært i nærkontakt med en smittet person. HKS planlegger derfor og er klare for å gjennomføre både Skifest og Raw Air, samt verdenscupavslutning i skiskyting, står det videre i pressemeldingen.

HKS hevder å ha hatt en god dialog med Helsedirektoratet, og de sier følgende:

- Helsedirektoratet vil være tydelige på at det ikke foreligger noen konkrete planer om å avlyse arrangementet i Holmenkollen, men vi overvåker situasjonen og har en god dialog.

Skulle risikobildet med hensyn til spredningen og alvorlighetsgraden av coronaviruset endre seg vesentlig i den norske befolkningen, opplyser HKS at de vil følge de rådene som myndighetene til enhver tid gir.

- Vurderer å avlyse

Helsedirektoratet og fagdirektør Svein Lie sa på en pressekonferanse tidligere mandag at de kommende verdenscuprennene i Konnerud og Oslo kunne være i fare.

- Det er sånn at i øyeblikket har vi vurdering av store arrangement i sin alminnelighet, men det er ikke nå fattet noen konklusjon på det. Det som teller er ansamling av mennesker i et lite området hvor man er tett på hverandre, sier han på pressekonferansen.

- Er det aktuelt å avlyse disse arrangementene?

- Det er det som vurderes. Så må vi se hva vurderingen blir, men det er aktivt vurdering av det, ja, bekrefter Lie.

- Når blir avgjørelsen tatt?

- Nødvendigvis må dette skje i løpet av få dager fordi det snart er arrangementer, men vi har ikke noen konklusjon på det akkurat nå, sier han.

LES OGSÅ: Sportsintervjuet: Dag-Eilev Fagermo

Holmenkollen: - Ingen grunn til å endre planer

Ledelsen i Holmenkollen skifestival er ikke like stresset. De opplyste til NTB at det har vært kontakt med Folkehelseinstituttet og at man følger de råd som blir gitt.

- Per i dag (mandag) er det ikke grunn til å endre planer for gjennomføring av skiidrettsarrangement. Det er trygt å samles på arrangementer og det er trygt å konkurrere så lenge man er frisk og ikke har vært i nærkontakt med en smittet person, skriver kommunikasjonssjef Ola Tangen i en redegjørelse.

I henhold til de generelle rådene vil personer bli bedt om å holde seg hjemme dersom de har vært i høyrisikoområder som Kina, Iran, Sør-Korea og Nord-Italia og selv vært syke eller hatt kontakt smittede.

Så langt er det bare Engadin skimaraton i Sveits som er blitt avlyst på grunn av coronaviruset. Men andre utendørsarrangementer har enten blitt utsatt eller fått deltakelsen sterkt begrenset på grunn av faren for virussmitte.

LES OGSÅ: Her finner du alle langrennsblogger fra Torbjörn Nordvall