*Nettavisen* Sport.

Helsefriken Tom Nordlie

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Stakkars den Start-spilleren som forlater garderoben uten å hive innpå helsekost.

26.04.05 07:11

Se målene gratis på web-TV.

Han har blitt kalt mye, Tom Nordlie. Få eller ingen av kallenavnene har hatt veldig mye med helsekost å gjøre. Men om du tror Tom Nordlie ber om ekstra dressing på kebaben og drikker øl i tide og utide, tar du feil. Veldig feil.

Mannen er avholdsmann, helsefrik og får mye av æren for helomvendingen og seriøsiteten som gjør at Start leder eliteserien.

- Opptatt av kosthold
Debatten raste i Kristiansand for noen år siden. Spillerne ble beskyldt for å være noen overbetalte latsabber som presterte dårlig og sov til langt utpå formiddagen.

- Det kan de jo ikke gjøre nå lenger. Vi trener to ganger daglig og klokken ni om morgenen tre ganger i uka. Jeg er opptatt av hvile og kosthold, sier Nordlie, og peker bort på et sortiment helsekostprodukter som er satt ut på bordet i garderoben.

Spillernes diett er utarbeidet sammen med Olympiatoppens ernæringsfysiolog Christine Helle. Men Tom Nordlie klarer faktisk ikke å holde labbene unna helsekostproduktene selv.

- Jeg spiser sunt. Det har jeg alltid gjort. I tillegg er jeg avholdsmann, sier en åpenhjertig Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

- Tom er beinhard
Fredrik Strømstad var en av de som fikk passet påskrevet da debatten raste. Han husker det godt.

- Vi var ikke så useriøse som noen skulle ha det til. Men ting er blitt skjerpet etter at Tom Nordlie kom til klubben. Han krever at vi presterer på hver eneste trening. Ting er en del annerledes nå enn det var før, innrømmer Strømstad.

Den 1.67 centimeter høye midtbaneterrieren var selv en av de beste på et bortelag som var heldige da de fikk med seg ett poeng fra Ullevaal. Hans barndomskompis, Kristoffer Hæstad, er nesten like liten, men på søndag var han minst like god. Også Hæstad har merket forandringene.

- De som har styrt Start de siste årene, har reddet klubben. De lyktes ikke i første omgang, men nå får de endelig noe tilbake. Og det er mye takket være Tom Nordlie. Han setter beinharde krav hele tiden. Alt er mye mer profesjonelt, sier Hæstad.

- Bedre treningsvilje enn andre klubber
Og mens spillerne skryter sjefen opp i skyene, er ikke sjefen sen om å sende noen hyggelige tilbakemeldinger i retur.

- Jeg disponerer en spillegruppe som har en enorm vilje til å bli bedre, sier han.

- Enda større vilje enn spillerne i Lillestrøm, Vålerenga, Odd og Sandefjord? (Nordlies tidligere klubber, journ.anm.)?

- Det var bra der også. Her er det eksepsjonelt.

Idyll på Sørlandet, altså. Men hvor lenge blir «Keiko» i paradis? Start vil knytte ham til seg med en langtidskontrakt. Nordlie har, så vidt TV 2 Nettavisen kjenner til, ikke svart på frieriet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.