RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helstad kan bli vraket

Sist oppdatert:
Brann-trener Mons Ivar Mjelde gjør flere endringer på laget etter ydmykelsen mot Lyn.

BRANN STADION (Nettavisen): Det luktet svidd på tirsdagens Brann-trening i solsteiken på Brann Stadion.

Innsatsen var på topp og det smalt i duellene. Nå skal fiaskoen mot Lyn skal revansjeres.

- Det var en gnistrende innsats, hele laget er fullstendig klar på å reise seg. Og slik må det være, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Nettavisen etter den halvannen times økten i Branns storstue.

Fire endringer
I onsdagens oppgjør mot dumpekandidat Aalesund varsler Mjelde flere endringer i startoppstillingen. Mye tyder på at Brann-treneren gjør hele fire endringer. Johan Thorbjørnsen tar keeperplassen ettersom Håkon Opdal så rødt i 0-6-ydmykelsen mot Lyn.

Ramiro Corrales kommer inn for Erlend Hanstveit på venstrebacken, Olafur Ørn Bjarnason tar Armann Bjørnsons plass i midtforsvaret og Robbie Winters tar den ene plassen på topp.

Spørsmålet er om Mjelde vraker toppscorer Thorstein Helstad eller Bengt Sæternes for å få plass til skotten.

- Vi er i den heldige situasjonen at vi har tre spisser som er i veldig god form, sier Mjelde.

Drillet spissene
Forrige uke droppet han formasjonstreningene i forkant av kampen mot Lyn. Tirsdag drillet han den antatte startsoppstillingen i 4-4-2-systemet, og brukte første del av formasjonstreningen til å drille Robbie Winters på topp sammen med Bengt Sæternes.

Det betyr at Tippeligaens toppscorer, Thorstein Helstad, kan bli vraket.

- Jeg har sånn noenlunde bestemt meg for hvem som skal starte kampen, men jeg ønsker ikke å kommentere noe før kampstart, er alt Mjelde vil si om saken.

- Hvorfor valgte du å droppe formasjonstreningene forrige uke?

- Det var fordi vi er så drillet i formasjonen at jeg mente det var best slik med tanke på det harde kamppogrammet fremover, forklarer Mjelde.

Ordknapp Helstad
Thorstein Helstad, som foreløpig deler toppscorertittelen i Tippeligaen med Vikings Peter Ijeh med sine sju mål, er fullstendig klar over at han risikerer å måtte starte kampen på benken.

- Vi får se i morgen, men dere får tippe hva dere vil, er alt Helstad er villig til å lire av seg etter treningen.

Robbie Winters tror han starter - og sier at formen er veldig god.

- Jeg er profesjonell fotballspiller, og ønsker å starte hver kamp. Formen min føles god nå og jeg blir skuffet om jeg ikke starter, sier skotten.

- Frustrerende
Det samme sier Ramiro Corrales, som trolig starter på venstrebacken til fordel for Erlend Hanstveit. Han scoret sju mål for HamKam i fjor og mener sine offensive ferdigheter kan hjelpe Brann til seier mot Aalesund.

- Jeg liker å gå fremover på banen, og i en kamp mot Aalesund blir det viktig å komme rundt på kantene. Det ser ut som jeg starter kampen og jeg vil ta vare på sjansen, fastslår Corrales overfor Nettavisen.

Han innrømmer at det har vært frustrerende å måtte se Branns kamper i sesongåpningen fra benken.

- Som spiller ønsker du alltid å bidra mest mulig. Men det er opp til treneren å ta ut laget. Det eneste jeg kan gjøre er å vise på trening og i kamper at jeg fortjener å spille fra start, mener amerikaneren.

Revansjesugen Mjelde
En revansjesugen Mjelde advarer spillerne mot å ta for lett på oppgaven mot Aalesund.

- Ironisk nok er Aalesund bedre på bortebane enn hjemme denne sesongen. De spiller kanskje litt kynisk i sin 4-4-2-formasjon på bortebane, og blir ikke en lett oppgave. Men vi er svært sugne på revansje og på å reise oss etter tapet nå sist, konkluderer Mjelde.

Sannsynlig Brann-lag mot Aalesund:
Thorbjørnsen - Dahl, Sigurdsson, Bjarnason, Corrales, - Solli, Andresen, Gashi, P. V. Moen - Sæternes (Helstad), Winters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere