Helsvart dag for de norske gutta

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Selv om en norsk 20-åring kan gjøre dagen lysere.

15.03.13 15:59

Franske Martin Fourcade hadde allerede vunnet verdenscupen før fredagens verdenscupsprint i Khanty-Mansiysk, men slappet ikke av for det.

Fourcade viste gnistrende form i sporet under sprinten, samtidig som han leverte feilfri skyting. Med slik form, er franskmannen ustoppelig.

Han gikk dermed i mål til en suveren seier. I mål var han 39,6 sekunder foran Lukas Hofer på andreplass, og da hadde han tatt det rolig på sisterunde.

Andreas Birnbacher fra Tyskland ble nummer tre.

For Norge var Emil Hegle Svendsen tilbake i sporet, etter sykdom, men verdensmesteren fra tidligere i vinter klarte ikke å levere på sitt beste.

Nordmannen skjøt én bom, og i et svært jevnt felt, var det nok til å havne et stykke ned på resultatlisten. Farten i sporet var heller ikke all verden.

Nettavisen fulgte rennet LIVE

Hegle Svendsen ble til slutt nummer 28.

Tarjei Bø har vært god den siste tiden, etter mye sykdom tidligere i sesongen, men heller ikke han nådde helt opp under sprinten i Khanty-Mansiysk.

Bø skjøt feilfritt på første skyting, men på andre ble det to bom, og dermed var også han ute av kampen om en av pallplassene bak Fourcade. Han ble nummer 29.

Beste nordmann under sprinten fredag ble Ole Einar Bjørndalen. Også han pådro seg én bom og endte på en 16.-plass til slutt.

Unggutten Vetle Christiansen leverte egentlig et knalløp, men på grunn av feil på skyteskiven, endte han et godt stykke ned på resultatlisten.

20-åringen kan få fratrekk i tiden og slik sett komme seg oppover på listen, men når det vil bli avgjort er ennå ikke klart. Nå ligger han som nummer 33.

Den siste nordmannen i aksjon fredag var Johannes Thingnes Bø. han ble nummer 35.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.