Gå til sidens hovedinnhold

Helsvart dag for Lyn

Lyn var ikke patente foran noen av målene på Bislett lørdag. Dermed ble det 1-5 mot Fana. Se høydepunkter her.

BISLETT: Lyn fikk en tidlig kalddusj i hjemmekampen mot Fana, med skade på Jørgen Richardsen i åpningsminuttene. Og utviklingen ble ikke stort bedre. Keeper Tarjei Omenås ble forstyrret av både Faisal Dahir og Fanas Jonas Hestetun på et innlegg fra kanten. Dermed mistet han ballen i beina på Hestetun, som satte inn 1-0.

Men utover i omgangen var det Lyn som hadde mest ball. Oslolaget vant ofte ballen i gunstige posisjoner, men pasningsspillet var godt unna nødvendig standard. Dermed var det sjelden Armin Sistek og Finn Badou Jor på topp fikk noe å jobbe med.

Det måtte nemlig en dødball til før Lyn klarte å utlikne. En corner fra Jonas Rygg ble headet inn av Faisal Dahir langt fremme i feltet. Dermed så det ut som Lyn var på vei til å snu kampen, slik de gjorde i lokaloppgjøret mot Grorud 18. mai.

Før og etter pause

Lyn beholdt initiativet, men det ga muligheter for brudd for Fana. Og dermed var Lyn i ubalanse da Fana angrep på overtid. Tverrliggeren og keeper Terje Omenås hindret nettsus på de to første skuddene, men på det tredje skulle det skje. Martin Aandahl plukket opp retur nummer to og satte inn 2-1-målet.

Hjemmelaget satset på et comeback etter pause, ved å flytte flere spillere frem i banen og utnytte styrken til blant andre Finn Badou Jor.

Men litt uti omgangen var det i stedet Fana som scoret etter en lang ball. Et frispark ble headet ned på et vis som hadde gjort Drillo stolt, og Martin Aandahl satte inn sitt andre for dagen.

Se video: Kollegene blir fiender når Lyn møter Vålerenga

Nesten redusering

Resten av omgangen hadde Lyn mye ball og presset Fana bakover. Med Finn Badou Jor, Armin Sistek og Markus Cham på topp, hadde laget mange sterke spillere å sikte mot. Og både Badou Jor og Rune Isaksen hadde store sjanser til å redusere til 2-3.

Men der Lyn sviktet foran mål, var Fana mer effektive. Etter rot i eget forsvar, dro Lyn på seg et straffespark minuttet før slutt. Fana feilet ikke, men økte til 4-1. På overtid satt også et langskudd i nettet bak Tarjei Omenås.

Dermed slapp Lyn inn fem mål for andre gang på en uke, selv om 1-5 mot Fana svir mer enn 2-5 mot Vålerenga i cupen Lyn sliter fremdeles rundt nedrykksstreken. Neste mulighet til revansje blir borte mot Åsane neste lørdag.

Se tabellen her!