LEICESTER CITY – LIVERPOOL 0–3

Leicester står på kanten av Premier League-stupet og skal etter alt å dømme tilbringe neste sesong i Championship, dersom de ikke snur den svake trenden helt på tampen av sesongen. Kampen mot Liverpool gjorde ikke saken noe bedre for bunnlaget.

Enormt mye sto på spill for begge lag mandag kveld. Hjemmelaget trengte sårt poeng for å beholde Premier League-plassen, mens Liverpool hadde et ørlite håp om Champions League-spill og topp fire.

Intense åpningsminutter

Da var det kanskje ikke så rart at det ble intenst innledningsvis mellom de to lagene, som hadde et hav mellom seg på tabellen.

– Et aggressivt Leicester-lag fra start, påpekte Viaplays kommentator Kasper Wikestad innledningsvis.

Etter en halvtime hvor Leicester hadde stått imot Liverpool fikk de rødkledde klar beskjed fra Jürgen Klopp.

– Åpne opp øya. Klar beskjed fra benken der, fortsatte Wikestad idet treneren ga tegn til spillerne fra sidelinjen.

Les også: Tror nesten ikke det han ser: – Hjelpe meg!

Dobbel for Jones

Beskjeden virket å funke for Liverpool, som kviknet til like etterpå. På få minutter gikk det fra å være en relativt jevn kamp til en maktdemonstrasjon fra Liverpools side.

På kort tid satt Curtis Jones to baller i mål, begge assistert av Mohamed Salah. Dermed sto det 2–0 til gjestene på King Power Stadium.

Scoring nummer to var det imidlertid delte meninger om. Scoringen ble VAR-sjekket med mistanke om at Jones var offside, noe TV-bildene virket å vise at han var. Målet ble likevel stående og Liverpool gikk til pause med et solid overtak.

– Den står. Det hadde jeg ikke trodd, mente fotballekspert Tor Ole Skullerud om VAR-situasjonen.

3–0

Idet TV-kameraene plukket opp enkelte Leicester-supportere på vei ut av stadion, gikk det fra vondt til verre for hjemmelaget. Trent Alexander-Arnold satt ballen elegant i krysset og sørget for 3–0 til Liverpool. Også denne gangen var Salah involvert.

– De syntes ikke noe særlig om spillerne sine nå, hjemmefansen, sa Wikestad idet Leicester-supporterne ga mindre og mindre lyd fra seg.

Det ble til slutt lagt til tre minutter, men det ble ingen flere mål på King Power Stadium mandag kveld. Dermed var Leicester nærmere nedrykk, mens Liverpool fortsatt kan klamre seg fast til håpet om topp fire-plassering. Newcastle og Manchester United er bare ett poeng foran de rødkledde etter mandagens 3-0-seier.