RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsvart hoppinnsats

(FOTO: HÅKON M. LARSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Med Norges to beste hoppere hjemme på trening, ble det norsk nedtur i onsdagens verdenscuprenn i Tyskland.

- Vi er selvsagt ikke fornøyd med dette. Det er ikke utøverne heller. Vi er et godt stykke unna forventningene vi har, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen. Onsdag måtte han nøye seg med én nordmann blant de ti beste.

Manglet de to beste
Anders Jacobsen er klar for VM. Det samme er i praksis Roar Ljøkelsøy. Derfor sto begge over onsdagens verdenscuprenn i tyske Klingenthal. For de sju andre norske landslagshopperne dreide det seg om én ting - billett til VM i Sapporo.

Tom Hilde og Anders Bardal var på forhånd antatt å ligge best an i kampen om én av de tre ledige plassene. Men i onsdagens renn i Klingenthal endte Hilde helt nede på en 45. plass, og måtte se finaleomgangen fra tribunen. For Bardal gikk det noe bedre, med en 17. plass.

Henning Stensrud ble beste nordmann med sin 10. plass, etter å ha vært nummer seks etter første omgang.

- Henning kan vel være brukbart fornøyd. Han gjør et bra og et brukbart hopp, analyserer Bråthen.

Skuffet Pettersen
Sigurd Pettersen har dokumentert bra form på trening den siste tiden, og klinte til med et kjempehopp på 142 meter i første omgang. Det var så langt ned i bakken at juryen besluttet å stanse rennet. Farten ble senket, og alle måtte hoppe på nytt. I andre forsøk bommet dessverre hoppukevinneren fra tre år siden fullstendig. 118 meter holdt bare til en skuffende 43. plass.

Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl ble henholdsvis nummer 23 og 28, mens Morten Solem i likhet med Pettersen og Hilde ikke kom seg videre til andre omgang.

Dermed ble ikke landslagssjefen mye klokere i forhold til VM-uttaket.

Vanskelig uttak
- Det vil alltid være vanskelig når vi har en haug med utøvere som ikke presterer. Vi jobber hele tiden med å få dem i form. For oss handler det ikke om uttaket - det handler om å få hopperne til å prestere, sier Bråthen, som trolig presenterer Norges VM-lag etter helgens renn i Willingen.

- Vi drar til Willingen med åtte utøvere. Så får vi ta den endelige avgjørelsen etter rennet der, sier han.

Både Jacobsen og Ljøkelsøy er tilbake til rennet i Willingen. Det vil si at én av de sju som hoppet i dag blir vraket.

Dagens renn ble vunnet av østerrikeren Gregor Schlierenzauer. Med hopp på 142,5 og 138,5 meter endte han 9,5 poeng foran sveitsiske Simon Ammann, mens Adam Malysz ble nummer tre.

Dermed benyttet Anders Jacobsens farligste rivaler i verdenscupen sjansen til å kappe ned på nordmannens forsprang. Schlierenzauer er nå 88 poeng bak Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere