Helt grei FIFA

Vi har testet «FIFA 07» på PSP.

18.10.06 10:47

(Spillmagasinet): «FIFA 07» er det foreløpig nyeste fotballspillet på PSP og byr på samme lettvekterfotball som forgjengerne. Her spiller mange mål, heftig angrepsspill og en del ikke akkurat realistiske hendelser hovedrollene.

Med andre ord, hvis du er ute etter en fotballsimulator bør du vente og se hvordan «Pro Evolution Soccer 6» blir.

Mye å gjøre

På spillmodi-fronten byr «FIFA07» på blant annet enkeltkamper, turneringer og ulike scenarioer.

En flerspillermodi er selvfølgelig også på plass, og du kan spille med folk lokalt og over nettet. De gangene vi testet dette gikk det overraskende bra, ingen av kampene var plaget av forsinkelser eller lignende.

EA har også implementert en manager-modus hvor du skal styre din favorittklubb til toppen av tabellen. Dessverre føles denne litt halvveis, du har ikke så altfor mange muligheter og den er ingen match for for eksempel PSP-utgaven av «Football Manager». Likevel er den grei tidtrøyte og det er alltid gøy med litt variasjon.

Dårlig motstand

Ute på banen gjør medspillerne dine en god jobb. De henger med på spillet ditt, gjør smarte valg på egenhånd og tabbekvoten er tilnærmet null.

Sånn er det ikke med motspillerne dine, de fomler bort ballen, skyter milevis utenfor mål og keeperne er så elendige at det knapt finnes ord. Heldigvis blir det bedre på de høyere vanskelighetsgradene, der er kampene utfordrende og du må plutselig prestere.

God kontroll

Det er, takket være kontrollen, ikke noe problem, styringen sitter som støpt fra første øyeblikk og du rocker i både forsvar, angrep og på midtbanen. Spillerne lystrer ditt minste lille vink – du er rett og slett kongen av banen og du koser deg.

For når du setter opp vanskelighetsgraden blir «FIFA07» ganske morsomt. Du må kjempe for ballen og spille smart, og hvert eneste mål smaker utrolig godt.

Korte lastetider

Spillet fortjener også pluss for korte lastetider og egner seg dermed perfekt på bussen. «FIFA07» er kanskje ingen revolusjon og så absolutt ikke feilfritt, men alt i alt er det et underholdende fotballspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.