EKEBERG (Nettavisen): Det er 2005 og en tenåring fra Jørpeland utenfor Stavanger sitter foran pc-en og venter. Han sitter med flere hundre tusen kroner på et pokerbord på internett og venter på at noen skal sette seg ned for å spille mot ham.

Ingen kommer.

Ingen vil spille mot «bad_ip».

Ingen vil spille mot Johnny Lodden.

Han hadde feid all motstand til side og tjent millioner av kroner. Hele verden ville vite hvem han var og hvordan han kunne slås. Amerikanske stjerner som Phil Ivey kom til Europa og spurte etter ham. De ville se hvem han var, denne unge, ukjente gutten som spilte skjorta av dem på nettet.

Så kom smellen.

Det er 2009. Johnny Lodden sitter sammen med Nettavisen på Ekebergrestauranten og skuer ut over Oslo. Tankene hans vandrer tilbake til de gode, gamle dagene. Den gang pengene rant inn, den gang han hadde pokerverdenen i sin hule hånd.

– Hvor rik var du?

– Jeg hadde ganske mye, svarer Lodden.

Han begynner å le. Det er nesten som om han ler av seg selv, litt oppgitt. Så gjentar han:

– Ganske mye, ja.

– Du er jævlig usmart når du er 19 år og sitter der med 15-20 millioner på kontoen. Du tenker ikke langt. Det går veldig fort nedover når du spiller på høye kurser. Hadde det vært nå, hadde jeg vært hundre ganger smartere, sier Lodden.

– Hvordan er det å tenke på hvor mye penger du hadde?

– Det er helt jævlig å tenke på.

Du kan ta pengene fra Johnny Lodden, men ikke humøret. 23-åringen smiler lett og ler mye. Samtidig bærer han en naturlig respekt for medmennesker og er flinkere til å lytte enn til å prate. Det er lett å forstå hvorfor han blir satt så stor pris på i pokermiljøet.

Selv når han snakker om millionene som forsvant, gjør han det med godt humør og en holdning som tyder på at han synes at det finnes langt viktigere ting i livet enn penger.

– Jeg hadde egentlig ingen store tapssesjoner. Jeg tapte aldri noe før «Fast Freddie» kom. Han var den eneste spilleren jeg tapte mot på nettet. Nivået var jo hundre ganger dårligere før. Jeg spilte mye mot Patrik Antonius (en av verdens beste og mest kjente pokerspillere, red.anm.). Vi spilte vel 20 ganger mot hverandre og vant like mye. Det var ingen vits, fant vi etter hvert ut, og siden har vi ikke spilt mot hverandre.

– Nå vil han sikkert spille mot meg, for han er hundre ganger bedre enn meg nå. Men på den tiden var vi jevne, og fant ut at det fantes bedre games enn å spille mot hverandre.

– Hvorfor vant du så mye?

– Det var fordi jeg ga faen. Jeg hadde en sinnssyk innstilling, jeg ville bli best. Jeg skulle bare vinne hele veien. Det fløt jævlig bra.

– Følte du selv at du forsto poker bedre enn de andre?

– Jeg skjønte det vel bedre enn de fleste. Jeg spilte et veldig spesielt game, hyperaggressivt, mye mer aggressivt enn jeg gjør nå.

– Hvordan er økonomien din i dag?

– Det går bedre og bedre. Jeg klarer meg.

Telefonen hans ringer. Johnny svarer høflig og avventende, det er tydelig at han ikke kjenner vedkommende som ringer. Samtalen blir kort og avsluttes med at Lodden sier «Takk!».

– Det var en selger som ringte. Han lurte på om han hadde kommet til «Lodden». «Ja», svarte jeg. «Johnny Lodden» spurte han. «Ja», svarte jeg. Han spurte om jeg ville kjøpe noe greier. Jeg sa «Nei, jeg er ikke interessert». «Vel, du får ha lykke til med pokeren, da!» sa selgeren.

Johnny smiler igjen. Han er ennå ikke i klassen «rikskjendis», men blir kjent igjen stadig oftere her i Norge og spesielt av unge menn på byen. Det kommer nok til å skje oftere og oftere, nå som han har fått kontrakt med gigantselskapet PokerStars og blir brukt i tv-reklamer.

Et eget selskapsspill med navnet «Hva tror Johnny Lodden?» er også i ferd med å spre seg over hele verden – les mer om dette i denne artikkelen!

Etter at karrieren som legende på internett tok slutt, har 23-åringen konsentrert seg mest om å spille live. Han er en av profilene på European Poker Tour (EPT), den største turneringsserien i Europa.

Dette er flaggskipet til sponsoren PokerStars, og en turnering Lodden har et brennende ønske om å vinne. Så langt har han spilt seg til pengepremie i åtte EPT-turneringer, og vært på finalebordet én gang, men utrolig nok aldri blitt bedre enn nummer åtte.

Den hjemmekjære pokerspilleren skal spille VM i Las Vegas i sommer, på fagspråket kjent som «Main Event» i World Series of Poker (WSOP). Det har han forpliktet seg til gjennom kontrakten med PokerStars, som satser knallhardt på denne turneringen.

- Hadde det ikke vært for det, hadde jeg sannsynligvis ikke dratt til Vegas. Jeg elsker sommeren i Norge, det er jo den eneste bra tiden, sier Lodden til Nettavisen.

Han klager likevel ikke. Det koster 10.000 dollar bare å få delta, og vinneren kan nok regne med å reise hjem med over ti millioner dollar.

Det hadde passet Johnny Lodden bra – da ville han vært tilbake.

På toppen.

Der han hører hjemme.