Sist helg tok Aksel Lund Svindal sin totalt 22. verdenscupseier i karrieren da han vant super-G i Lake Louise.

Dermed er 30-åringen fra Kjeller den nordmannen som har flest triumfer i verdenscupen noensinne.

Fredag var han i aksjon igjen. Denne gangen i den berømte Beaver Creek-bakken i Vail Valley i Colorado, USA.

Nordmannen har tre ganger tidligere stått øverst på pallen i Beaver Creek, men det var også her han skadet seg under trening i 2007.

Fredag kjørte nordmannen igjen et kanonløp i den amerikanske bakken. Med startnummer 22 kjørte han ned til ny ledertid, den lød på 1.44.50.

NETTAVISEN FULGTE RENNET LIVE

- Ingen tvil
Den tiden var det ingen som kunne matche og dermed kunne Lund Svindal juble for sin 23. verdenscuptriumf i karrieren.

Dette var også hans sjuende utforseier i verdenscupen i karrieren.

- Det er ingen tvil om hvem som er verdens beste utforkjører, sier tidligere landslagstrener og NRK-ekspert Marius Arnesen om prestasjonen.

Lund Svindal sa følgende til NTB etter løpet.

- Jeg kan vel ikke si annet enn at dette var bra. Jeg ga gass og lot det stå til på toppen, for der er det vanskelig å kjøre perfekt. Det er ikke så mange som har klart det i denne traseen, men jeg føler at jeg lyktes bra i denne omgangen, sier Svindal til NTB.

- Det går veldig bra for meg akkurat nå, det er det ingen tvil om. Nå håper jeg også at den sykdommen jeg har slitt med er lagt bak meg og at det ikke blir flere antibiotikakurer i vinter, sier Svindal.

Jansrud gjorde feil
Hannes Reichelt fra Østerrike ble nummer to. Han endte opp 0,17 sekunder bak Lund Svindal, mens Peter Fill fra Italia tok tredjeplassen, 0,20 bak vinneren.

Kjetil Jansrud hadde ingen optimal dag på jobb og tapte en del til teten etter en ganske god start. I mål var han 0,80 sekunder bak daværende leder Peter Fill fra Italia.

Han endte opp ett sekund bak sin landslagskollega i mål.

- Jeg kjørte ikke noe perfekt løp, for jeg gjorde feil som kostet tid. Men jeg føler meg fin i kroppen og er i rute til Sotsji-OL, sier Jansrud til NTB.

Falt stygt i 2007
Det var nettopp i Beaver Creek i 2007 at Aksel Lund Svindal falt og skadet seg stygt tilbake i november 2007.

Nordmannen pådro seg i hovedsak et nesebrudd, flere kutt og brudd i ansiktet samt en skade i setemuskulaturen som en følge av ulykken.

Nordmannen ble operert umiddelbart i etterkant av hendelsen på sykehus i Vail. Han var ikke tilbake i verdenscupen før oktober året etter.

Den 5. desember i 2008 tok han sin første seier i verdenscupen siden fallet. Den kom i nettopp Beaver Creek-bakken og Svindals comeback var et faktum.

Han vant også det påfølgende super-G-rennet dagen etterpå, men har siden ikke vunnet et verdenscuprenn i den amerikanske bakken.

P.S. Lørdag er det nytt renn i Beaver Creek. Da skal Lund Svindal og de andre ut i super-G.