Gå til sidens hovedinnhold

Helt rått, Marit!

Ingen truet trønderjenta i NM-åpningen.

Marit Bjørgen har vært i strålende form denne VM-sesongen, og OL-dronningen fra Vancouver i fjor viste tidlig at hun ikke hadde planer om å ta det med ro i NM.

Ved passering etter 2 kilometer var trønderjenta 18,7 sekunder foran lederen til da, Vibeke Skofterud. Og allerede da kunne man forutse hvem som ville stå øverst på seierspallen.

Helt suveren
Og suverent skulle bli enda mer suverent. Ved passering 6,5 kilometer var Bjørgen knusende 43,4 sekunder foran Kristin Størmer Steira.

Og i mål var det selvfølgelig ingen tvil om hvem som hadde beste tid. Marit Bjørgen, selvfølgelig. Dette var hennes 10. NM-gull i karrieren.

- NM er stort og dette var moro. Jeg kjenner at kroppen fungerer, og at alt stemmer. Det er også en vanvittig heiagjeng her, sier vinneren til NRK.

- Løpet var veldig bra. Jeg måtte jobbe hele veien, men har stor fart fra start og klarer å holde trykket oppe hele veien, sier Norges skidronning.

Positiv Steira
Selv om hun aldri var i nærheten av å tukte Marit Bjørgen viste likevel også Kristin Størmer Steira gode takter under NM-åpningen torsdag.

Steira har slitt med et tretthetsbrudd siden i sommer, og ikke fått konkurrert så mye som hun skulle ønske. Torsdag var kun hennes andre klassiskløp denne sesongen.

På 10 kilometeren ble hun nummer to, og selv om det ble langt opp til vinneren, var resultatet likevel en stor opptur for Tana-jenta.

Vibeke Skofterud tok tredjeplassen, Therese Johaug ble nummer fire og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fem.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året