Gå til sidens hovedinnhold

- Helt sykt

Eventyret om hoppkometen Johan Remen Evensen blir stadig bedre.

12. og 10. plass i Granåsen forrige helg.

7. plass i Pragelato lørdag.

- I verdenstoppen
Og 3. plass søndag. Finaleomgangen ble avlyst på grunn av dårlig vær, og dermed kan 23 år gamle Johan Remen Evensen klatre opp på seierspallen etter sitt ene hopp på 123,5 meter.

- Det er helt sykt, sa han til NRK.

- Kroppen har fungert godt over en lang periode nå, og det har den ikke gjort på lenge. I tillegg har jeg jobbet med enkle oppgaver hele tiden, ikke forsøkt å ta for store jafs, sa han til skijumping.no.

- Nå skal jeg hjem og nyte dette en dag, og så blir det sikkert litt kjas og mas. Jeg gleder meg veldig til konkurransene i Engelberg neste helg. Det er en bakke jeg tror passer meg veldig godt, sa Evensen.

Se her for hele resultatlista (ekstern lenke).

- Fantastisk
- Rett og slett fantastisk. Det viser nok en gang at det holder å gjøre det du er god på, og ikke noe ekstra. Da kan man være i verdenstoppen, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Remen Evensen endte kun 4,5 poeng bak vinneren Fumihisa Yumoto fra Japan. Japaneren hoppet 126 meter, og vant med 1,2 poeng på lørdagens vinner, Simon Amman. Amman hoppet 124,5 meter.

Men selv om Remen Evensen herjer, var ikke laginnsatsen like bra.

Tom Hilde hoppet 115,5 meter, og ble nummer 15. Anders Bardal hoppet 113 meter og endte på 18. plass. Bjørn Einar Romøren ble nummer 25. plass etter et hopp på 110 meter. Det var imidlertid dramatikk før hoppet hans. En funksjonær skled inn i han mens han satt på bommen, og han måtte klamre seg fast for å ikke skli nedover ovarennet.

Skuffet
Roar Ljøkelsøy og Anders Jacobsen skuffet stort. Ljøkelsøy landet på 104,5 meter, og endte på 34. plass, mens Jacobsen landet på 101 meter.

- Foruten Remen Evensen er dette langt unna det nivået utøverne våre er gode for. Tom Hilde er på rett vei, men ellers er det fryktelig langt unna det nivået vi kan være på. Der har vi en jobb å gjøre, sier Bråthen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her