*Nettavisen* Sport.

Helt vilt av Villa!

Foto: EPA/Scanpix

David Villa senket Russland med EMs første hat trick!

11.06.08 07:59

SPANIA-RUSSLAND 4-1: Mange har nevnt Spania blant favorittene til gullet i europamesterskapet i Sveits og Østerrike og tirsdag fikk vi se hvorfor. Fabelaktig pasningsspill, hurtige og sterke spisser og en dødelig målteft.

Men defensivt så spanjolene lenge svake ut. Det spilte likevel ingen rolle mot Russland fordi Fernando Torres (24) og David Villa (26) levde opp til forventningene.

Ikke minst sistnevnte, som scoret tre av Spanias fire mål.

- Det var deilig å score tre mål og det er en god start for laget. Det var viktig å vinne denne, men vi må huske på at dette bare er den første av tre gruppekamper, sa Villa ifølge Reuters.

Sterkt av Torres
Den spanske spissduoen herjet med russernes forsvar og brukte bare 20 minutter på å sende Spania i føringen. Fernando Torres kjempet seg fri på venstre side av målet, og slo inn til David Villa, som enkelt kunne bredside inn 1-0 i det tomme buret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Russland kontret med høyt tempo og anstendig presisjon, nok til å skape trøbbel for Carles Puyol og Carlos Marchena i det spanske midtforsvaret.

Igor Semsjov fikk en god sjanse etter et drøyt kvarter, men skjøt utenfor. Og Konstantin Zyrjanov misbrukte en enorm sjanse midtveis i første omgang, da han upresset skjøt i stolpen fra åtte-ni meter.

Vakkert av Iniesta
Etter en av Russlands mange kontringer, fikk Guus Hiddinks lag smake sin egen medisin. Joan Capdevila satte inn femtegiret langs venstrekanten, spilte inn til Andres Iniesta, som med en millimeterpresis pasning fant rommet mellom Russlands midtforsvar og keeperen. David Villa timet løpet perfekt og avsluttet iskaldt mellom beina på målvakten Igor Akinfejev til 2-0.

Russland startet den andre omgangen best, og trener Luis Aragones valgte å legge om den spanske formasjonen fra 4-4-2 til 4-5-1. Det førte til at han byttet ut Fernando Torres med Arsenal-stjernen Cesc Fabregas etter bare 54 minutter.

Det taktiske grepet fungerte bra for Spania. Russland fikk ikke lenger boltre seg fritt i kontringene, og måtte i stedet roe ned tempoet. Samtidig klarte Spania fremdeles å skape egne sjanser.

- Jeg er glad, men jeg synes vi var litt heldige i første omgang. De presset oss hardt, men vi fikk det første målet på en kontring. Villa er en briljant spiller, men det er også Torres, sa Aragones.

Iskaldt av Villa
David Villa fullførte sitt hat trick et drøyt kvarter før slutt, da innbytteren Santiago Cazorla spilte Villa fri med en nydelig pasning. Valencia-spissen rundet Juri Zjirkov før han satte ballen til side for Akinfejev. Det var nok et eksempel på hvilke ferdigheter som bor i dette spanske laget og hvilke ferdigheter som bor i David Villa.

Russland fortjente strengt tatt også en nettkjenning, og med fire minutter igjen på kampuret kom også reduseringsmålet.

En corner fra høyre ble stusset videre fra første stolpe, og ved bakerste stolpe var det 3-0 Roman Pavlysjenko som fikk hodet på ballen og satte den i mål.

Cesc Fabregas avsluttet fotballfesten med å heade inn 4-1 på overtid.

- Vi ble tatt på kontringer etter egne feil. Vi ble straffet etter veldig naive opptredener. Det er en tung lærepenge og jeg håper vi kan lære av feilene våre raskt, oppsummerte russernes nederlandske trener, Guus Hiddink.

201

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.