Andreas Stjernen (30) var nær ved å sette et perfekt punktum for hoppkarrieren med seier i sitt aller siste renn på toppnivå i Trondheim.

Sprova-hopperen gjorde sitt ytterste, og kunne vunnet sitt andre verdenscuprenn i den mangeårige karrieren, hvis det ikke hadde vært for Ryuyo Kobayashi.

Etter to hopp på 137 meter i Granåsen var den bare Japans verdenscupvinner som plasserte seg foran Stjernen. Superlativene satt løst blant NRKs kommentatorer da nordtrønderen landet på 137 meter for andre gang.

- Nydelig hopping. Det er så deilig å se Stjernen bare trøkke til. Du verden, dette er stort, kommenterte Anders Jacobsen i NRKs sending.

- Er veldig glad

Stjernen har hatt en varierende sesong, og falt blant annet stygt i Lahti i forkant av Seefeld-VM.

Torsdag fant han likevel fram til noen av sine beste stunder som skihopper i verdenstoppen. Kobayashi, som er tidenes første verdenscupvinner sammenlagt fra Japan, triumferte for tolvte gang i verdenscupen med mektige svev på 140 og 141,5 meter.

Etter andreplassen ble Andreas Stjernen bedt om å beskrive følelsene av å ha avsluttet på en denne måten.

- Akkurat nå er jeg bare «happy» for hoppinga, så synker det vel mer inn etter hvert at det er ferdig. Jeg er veldig glad, og ja, det var en fin avslutning, bemerket den nå pensjonerte hopperen overfor NRK.

Kraft økte til Johansson

Robert Johansson mistet sammenlagtledelsen i Raw Air til Østerrikes Stefan Kraft etter kvalifiseringen i Granåsen onsdag. Med hopp på 135 og 132 meter i selve verdenscupkonkurransen, måtte Johansson se at han ikke fikk tilbake teten totalt i turneringen.

Nå må den sterke skiflygeren fra Søre Ål ta sikte på toppresultater i Vikersund. Johansson endte på en 10.-plass, mens Kraft ble nummer tre i Trondheim.

Også Ryoyu Kobayashi passerte Johansson i Raw Air-sammendraget.

Johann André Forfang var nest beste nordmann etter første omgang i trønderbakken med en sjetteplass.

Han svevde til 134 meter i førstehoppet sitt, og slo av halvannen meter i finalen. Tromsæværingen endte også på sjetteplassen. Robin Pedersen ble nummer 27 i Granåsen torsdag, mens Marius Lindvik fikk med seg en 30.-plass.