RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helten ble vraket

(FOTO: Lise Åserud/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fredrik Gulsvik skulle egentlig ha startet søndagens kamp for Odd Grenland.

(Trykk på playknappen i videovinduet over for å se Gulsviks tre scoringer i år.)

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA-ODD GRENLAND 1-1: (kampfakta og spillerbørs)

Med et enormt hestespark reddet Fredrik Gulsvik (17) et Odd-poeng på overtid. Men to dager tidligere var Odd-trener Arne Sandstø helt oppgitt over unggutten.

SE MÅLENE:

VIF-Odd 1-0 Rune Lange
VIF-Odd 1-1 Fredrik Gulsvik

- Kan nå veldig langt
Odd ble nærmest rundspilt av Vålerenga i 90 minutter, og laget fra Skien var på vei mot sitt åttende tap på ni kamper. Men så dukket tenåringsstjernen opp og viste hvorfor han blir sammenlignet med både John Carew og Ole Gunnar Solskjær.

- Fredrik har en avslutningsteknikk som er langt over mange spillere. Han kan nå veldig langt, sier Sandstø til Nettavisen.

Tre minutter på overtid dundret Gulsvik inn utlikningen med en kraft som du sjelden ser på fotballbanen. Spissen hadde lurt seg inn bak en duell og avsluttet på første berøring, på lagets første og eneste sjanse i kampen. VIF-keeper Arni Gautur Arason rakk ikke å løfte hendene før ballen satt i nettaket. Det var Gulsviks tredje tippeligascoring – alle som innbytter.

Skulle starte
- Fredrik skulle egentlig starte kampen for første gang i år. Men da vi matchet ham i formasjonstreningen på fredag, så var han ikke god i det hele tatt. Da måtte vi bare flytte ham tilbake på benken, sier Sandstø.

Men nå mer enn antyder Odd-treneren at 17-åringen (han blir 18 i august) vil starte som spiss i neste kamp, uansett hvor dårlig han er på trening neste uke.

- Han er veldig aktuell for en plass nå. Men noen ganger passer det bedre for unge spillere å komme inn som innbytter, da er presset mindre og de kan prege kampen på en bedre måte. Fredrik er en spennende spillertype, og skuddfoten er imponerende.

Det fikk Vålerenga merke, akkurat som Lyn gjorde det på samme arena for noen uker siden. Da dundret Gulsvik inn et frispark fra 35 meter. Nå håper den 190 centimeter høye og 92 kilo tunge spissen at han får sjansen fra start.

- Jeg håper å starte hver kamp, jeg. Men så langt har jeg vært fornøyd med å være innbytter, sier han.

Takket Jarstein
Gulsviks mål til tross: den som virkelig fortjente all ære for at Odd tok poeng, var keeper Rune Almenning Jarstein (22). Landslagsreserven tok nesten alt som kom hans vei, til og med straffesparket fra Christian Grindheim på stillingen 1-0. Feberredningene holdt skienslaget inne i kampen.

- Rune var helt fantastisk i dag. Han reddet oss gang på gang, sier Sandstø.

Vålerenga hadde åtte målsjanser mot Odds ene. I tillegg til strafferedningen viste Jarstein sin klasse da han reddet alene med Fredheim Holm og senere med en fin benparade fra et Morten Berre-skudd. Nå håper Sandstø at det ene poenget kan være starten på vendepunktet for et Odd-lag som har seilt i motvind.

- I dag er vi heldige som tok poeng, for lenge hang vi ikke med i det hele tatt. Vi var i det minste bedre i andre omgang - og langt bedre enn mot Brann sist. Kanskje kan dette være starten på bedre tider for oss. Vi er nødt til å ta poeng i hver kamp framover, sier Sandstø.

PS! Etter 27 minutter av kampen i nærmere 30 graders varme blåste dommer Kristoffer Helgerud og kommanderte spillerne til sidelinjen for å drikke vann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere