Helten Helstad

Foto: Morten Holm/Scanpix

Thorstein Helstad gjorde akkurat det han er hentet til Brann for å gjøre. Se målet her!

11.04.07 07:24

STABÆK - BRANN 0-1: Forrige sesong tapte Stabæk bare én kamp på hjemmebane - og det var mot Brann. Samtidig vant Brann bare fem av tretten bortekamper, og tapte seriegullet på den svake bortestatistikken sammenlignet med seriemester Rosenborg.

Denne sesongen åpnet Brann med seier på bortebane. Takket være Thorstein Helstad (29).

Klassisk Brann-mål
Den tidligere Rosenborg-spissen ble spilt fri av Erik Huseklepp (22) i bakrommet, og satte ballen effektivt til side for Jon Knudsen (32) i Stabæk-buret. Det var et klassisk Helstad-mål, og en typisk Brann-kontring.

Den underholdende kampen bølget frem og tilbake. Daniel Nannskog (32) og Veigar Páll Gunnarsson (27) kom likevel ikke til de helt store sjansene.

Ikke før Nannskog ble spilt fram og kom til avslutning tidlig i andre omgang.

Snytt for straffespark
Morten Skjønsberg (24) slo en lang pasning fra egen banehalvdel, som Nannskog tok ned på elegant manér ved Branns sekstenmeter. Svensken vendte, og skjøt - i hånden til Bjørn Dahl. TV-bildene viste tydelig at ballen forandre retning, og assistentdommeren hadde klar sikt - men fikk ikke med seg hva som skjedde.

Mens ballen rullet mot assistentdommeren på sidelinjen, og Nannskog skjermet ballen, skrek den rasende Stabæk-spissen mot linjedommeren i all sin fortvilelse. Det endte med at han fikk gult kort av dommer Svein Oddvar Moen.

- Jeg ser at den treffer hånden, og viser hva jeg føler. Jeg ble snytt for mål eller straffe. Dommeren var ikke min beste kompis i kveld, sa Daniel Nannskog til TV 2 Sporten etter kampen.

- Ikke straffe
De to lagenes trenere var helt enige med Daniel Nannskog i at ballen traff hånden til Dahl. Men Mons Ivar Mjelde synes likevel ikke at dommeren burde blåst for straffespark.

- Man trenger ikke være professor for å skjønne at den treffer hånden. Men han gjør ikke det med vilje. Jeg synes det er strengt å dømme straffe for sånt, sa Brann-treneren.

Se video av straffesituasjonen her!

Senere ble Nannskog tydelig holdt igjen av Olafur Örn Bjarnason (31) da han var på vei gjennom. Islendingen burde fått gult kort, kanskje til og med rødt, men dommeren fikk heller ikke denne situasjonen med seg.

Ikke helt fornøyd
Stabæk presset mot slutten, mens Brann kom på mer og mindre helhjertede kontringer, men det ble ikke flere mål på Nadderud Stadion tirsdag kveld.

Brann fikk dermed akkurat den sesongåpningen trener Mons Ivar Mjelde drømte om.

- Jeg er ikke helt fornøyd. Vi har for lite bevegelse når vi vinner ballen. Alt for ofte står vi og spiller fotball når vi vinner ballen, sa Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag