*Nettavisen* Sport.

Helten kan forsvinne i sommer

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

COLOR LINE STADION (TV 2 Nettavisen): Kai Risholt kom inn og ble matchvinner for Start mot Aalesund. Om to uker kan han være ferdig i serielederen.

19.06.05 23:30

Risholt har gitt trener Tom Nordlie et ultimatum: bruk meg eller la meg gå. Søndag kveld fikk Bosman-spilleren ti minutter – inkludert overtid – på Color Line Stadion i Ålesund. De minuttene benyttet han godt.

Etter 92 minutters spill headet han sørlendingene til himmels for n’te gang i sommer.

- Deilig! Dette er en konkurranseidrett, og da må man ta vare på de mulighetene man får, sier Risholt til TV 2 Nettavisen etter sitt andre innhopp denne sesongen.

Risholt krever imidlertid mer enn ti minutters innhopp i de neste kampene for å fortsette i Kristiansand-klubben.

- Jeg er ikke 18. Jeg er 26, og da føler jeg at jeg må spille fotball, sier han.

Tilbud fra Skeid
Risholt vurderer nå et konkret tilbud fra Skeid, og han utelukker ikke en overgang til Oslo-klubben allerede i sommer.

- Tilbudet fra Skeid er interessant, og jeg vurderer det seriøst, sier Risholt. Nylig krevde han en alvorsprat med trener Tom Nordlie. Det fikk Risholt, uten at han føler at situasjonen ble noe mer avklart av den grunn.

- Jeg fikk jo spille ti minutter i dag. Men det er ikke nok for meg. Og jeg innser at minst to spillere står foran meg i køen, poengterer Risholt.

En av dem er Ben Wright. Også han kom inn og scoret i sitt comeback etter langtidsskade. På det tidspunktet ledet hjemmelaget 1-0, etter at Lasse Olsen hadde sendt Aalesund i føringen tre minutter etter hvilen.

0-0 til pause hadde hjemmelaget mest grunn til å være fornøyd med. I en sjansefattig omgang var gjestene fra Kristiansand nærmest å få uttelling. Først fikk Fredrik Strømstad avslutte upresset fra 15 meter etter 18 minutter. Så klarte hjemmelaget å klarere en corner på streken på overtid i omgangen. Aalesund spilte seg ikke til en eneste klar målsjanse før pause. Riktignok terroriserte Tor Hogne Aarøy Start-stopperne Bård Borgersen og Lars Martin Engerdal gjennom hele omgangen med sin duellstyrke i lufta, men uten at de andre oransje klarte å omsette nedfallsfrukten i farlige muligheter.

- Naive
Så kom altså Aalesund-scoringen like etter pause, og da Start slet med å komme tilbake i kampen, viste Tom Nordlie at han er villig til å ta sjanser. Han la om til et tilnærmet 4-2-4-system, kastet inn Ben Wright, Kai Risholt og Tom Berhus – og fikk sin belønning. Både Wright og Risholt takket for tilliten med scoring, og Start troner fortsatt øverst på tabellen i eliteserien.

- Noen vil kanskje kalle oss naive. Jeg mener dette er et bevis for at det betaler seg å være offensive, sier en travel Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

I garderoben etter kampen var han mest opptatt av å få spillerne inn i bussen, slik at de rakk flyet. Før han stakk ut av Color Line Stadion, kom han med en ørliten innrømmelse.

- Det er ikke sikkert jeg hadde gjort det samme mot Rosenborg.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.