Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helten takket nei til Lyn

Foto: (foto: scanpix)
Ahmad Elrich ble den store helten da Lyn slo Vålerenga. Men snart forsvinner han fra Oslo.

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Australieren, som er innleid fra Fulham, er allerede ferdig med to av de seks kampene han skal spille for osloklubben. Søndag kveld sikret han seg en plass i Lyn-fansens hjerter for evig og alltid da han ble matchvinner mot Vålerenga.

- Det var deilig! Lyn har ikke tapt for Vålerenga på 25 år, og jeg ville ikke komme hit og bryte den statistikken, sier Ahmad Elrich til TV 2 Nettavisen etter 2-1-seieren.

Årets mål?
24-åringen slo innlegget da Henrik Dahl utlignet til 1-1 med en hel volley fra fem-seks meter - sterk kandidat til årets mål. Og Elrich scoret selv 2-1-målet som skulle vise seg å avgjøre osloderbyet.

- Jo (Tessem) slo ballen ned til Magnus (Powell). Jeg gikk på et innsideløp og fikk en fin pasning og kom alene med keeper, er Elrichs beskrivelse av seiersmålet.

Den scoringen var nok deilig å se for den unge keeperen i Lyn-buret, Johann Dahlin, som lot Allan Jepsens corner gå rett i mål før det stod tre minutter på klokka. Nå ble den scoringen nærmest ubetydelig.

VM-drøm
Men etter 7. mai kan ikke Dahlin eller Lyn regne med hjelp fra Elrich lenger. Da er han enten tilbake i Fulham eller på samling med det australske landslaget. Forhåpentligvis det siste. VM-sluttspillet i Tyskland er nemlig årsaken til at Elrich er i Norge.

- Jeg ville sikkert vært på benken og fått 20 minutter her og der, men jeg trenger 90 minutter. Gus (Hiddink, Australias landslagssjef, red. anm.) vil ha med spillere som har kamptrening, forklarer Elrich.

Han er glad for å få disse ukene i Lyn.

- Det er vanskelig å komme til et nytt sted, og bli kjent med nye mennesker. Man vil jo gjerne utgjøre en forskjell. Men dette er en nydelig by. Nordmenn er utrolig vennlige. Så hvis noen spør meg om Norge, vil jeg svare at det er et fantastisk sted.

Takket nei til Lyn
Faktisk var Ahmad Elrich svært nær ved å bli Lyn-spiller allerede for fire år siden.

- Jeg har i Lyn for fire år siden. Det var meningen at jeg skulle skrive under da. Jeg var her i fem dager, og gjennomgikk den medisinske testen og slikt. Men så bestemte klubben min og jeg oss for å si nei. Jeg var bare 19 år da, og litt for ung for å reise til Norge og all snøen, smiler Elrich.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!