*Nettavisen* Sport.

Helten vil score mer

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): For andre gang på en uke ble Ham-Kams unge midtbanejuvel matchvinner på slutten av kampen.

19.06.05 23:07

På onsdag sendte han Sogndal ut av cupen, og søndag kveld scoret han seiersmålet i bunnkampen mot Odd på Briskeby. Ikke rart at det ble mye styr rundt gutten etterpå.

Hovedpersonen selv var selvfølgelig utrolig lykkelig over målet og de tre meget viktige poengene, men tok på ingen måte av, selv om han har blitt koblet til klubber som Brann og Vålerenga i det siste. Trykket på det nye stjerneskuddet blir garantert ikke mindre etter denne kanon-uken.

Må produsere mer
- Dette var deilig. Endelig fikk vi uttelling, og vi vant fullt fortjent, strålte Vaagan Moen etter kampen.

Han var allerede i fjor fast på Ham-Kams lag, men til tross for en glimrende vårsesong, ble det kun ett mål på hele sesongen. For få scoringer er noe han selv ønsket å forbedre.

- Det er noe jeg er bevisst på, ja. Det har blitt for lite mål på meg, innrømmer Vaagan Moen.

Også medspillere og trenerne har mast om å få ham inn i farlige områder og avslutningsposisjoner ofte nok. Målet mot Odd var et skoleeksempel. Det var ikke av det spektakulære slaget, men han løp seg fri på hjørnet av fem-meteren og fikk servert ballen på sølvfat av Abiodun. Da kunne han til og med plassere inn ballen med høyrebeinet. Den mer meritterte og presise venstre godfoten slo corneren som Jarl André Storbæk headet inn til 1-0.

Lite spissmål
Ett mål og en assist fra Petter lettet utvilsomt noe av presset på Ham-Kam, som før denne kampen bare hadde scoret seks mål på ti kamper. Det forteller mye om hvor kjærkommen Vaagan Moens målform er på Hamar.

Ståle Solbakken kunne koste på seg en dose med ros til matchvinneren.

- Han kommer alltid igjen og står på. Vi har savnet mål og assist fra ham, men han har gått fra å være en gutt til en voksen, moden mann på et år. Da jeg kom, var han en som mente han aldri gjorde feil på treninger og trodde han var godt trent, men hadde oksygen-opptak på 32. Nå blir jeg overrasket om han ikke snart får en A-landskamp, forteller Solbakken om eleven sin.

Om interessen fra andre klubber kommenterte han:

- Det er helt naturlig med interesse for en av de beste spillerne på U-21 laget vårt.

Ikke mer skjegg
For Odd ble det tilbakeslag etter seier sist. Tap i sluttminuttene og en veldig ubeleilig skade på Erik Holtan. Det er for tidlig å si hvor alvorlig skaden på Od’s keeper er, men en skikkelig smell på ankelen kan holde han ute en stund.

Trener Arne Sandstø var ikke nådig mot midtstopper, Torjus Hansén, for jobben han gjorde mot Abiodun i forkant av det avgjørende målet.

- Det er forferdlig av midtstopperen å la han få vende opp der. Det var synd, for vi hadde fortjent poeng i dag, mente Sandstø.

Han kunne i alle fall trøste seg med en fantastisk scoring av Fernando De Ornelas. Det var en ”Adriano-light” han tok, da han vendte bort en motstander og knallet ballen opp i krysset fra 25 meter.

Faktum er likevel at Odd igjen ligger alene på bunnen av tabellen, og Sandstø vil gjerne styrke spillerstallen i sommer.

- Vi trenger flere spillere. Både offensive og defensive. Vi stiller jo med flere juniorer på benken i dag. Den nye tv-avtalen gir oss fem millioner hvis vi holder oss. Klubben bør bruke pengene i forkant for en gangs skyld, sierSandstø, som ikke hadde noe tro på at de skulle la skjegget begynne å gro igjen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.