RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heltene hyllet på Torp

Sist oppdatert:
Sandefjord-spillerne fikk en mottakelse de sent glemmer etter sensasjonsseieren over RBK.

- Da vi landet på Torp etter midnatt, ble vi møtte av en hel bråte mennesker som sang og flagget. Det var skikkelig gøy, sier en hes Sandefjord-trener Tor Thodesen til Nettavisen.

Selv fikk han ikke mange timer på øyet før han måtte opp for å være gjest på Frokost-TV klokken kvart på sju i morges. Han er fortsatt høyt oppe etter å ha tatt sine nederlagsdøme disipler til cupfinalen med 5-2-seieren over Rosenborg.

Mental omstilling
- Det var helt uvirkelig å lede 4-0 på Lerkendal etter en drøy halvtime. Jeg vet ikke om det har skjedd tidligere eller når det kommer til å skje igjen. Spillerne støttet lojalt opp om planen vår og fikk blod på tann da vi tok ledelsen, forteller Thodesen.

Trenerens viktigste oppgave nå er å få spillerne og seg selv ned på jorda. Søndag kommer bunnkollega Viking på besøk.

- Det er en utfordring som alltid finnes i toppidretten. Man kan ikke flyte på gamle prestasjoner. Vi startet restaureringen allerede på Lerkendal ved å skifte til tørt tøy og jogge ned. Vi har utsatt dagens trening til kl. 12. De fleste spillerne kommer til å trene lett på sykkel, men vi har en del spillere som trenger å trene litt med ball også. Vi skal også samles for å omstille oss mentalt, sier Thodesen.

Tøft tidspunkt
Før helgens runde står Sandefjord med 22 poeng, mens Viking på nest sisteplass har 20. Stavanger-laget fikk et løft og snudde 0-1 til 3-1 i sluttminuttene mot Stabæk forrige runde. Thodesen mener det er ugunstig å møte Viking rett etter trenerskiftet.

- Det verste som kunne skjedd Viking, var at det ikke skjedde noe i klubben. Trenerskiftet gjorde utslag på sluttresultatet sist. Vi vet omtrent hva Tom Nordlie står for, og vi er avhengige av en ny topprestasjon for å ta tre poeng, sier Thodesen.

Vil underholde
Sandefjord var tippet nord og ned av ekspertene før seriestart, men laget har ligget relativt høyt på tabellen i store deler av sesongen og har tidvis imponerte med feiende flott angrepsfotball. Slikt sett skiller Sandefjord seg fra flere av de andre klubbene i bunnstriden, som kjemper med nebb og klør for å klare seg.

- Vi har kanskje vært litt naive i den andre retningen, selv om det er bevisst. Fotball er ikke bare være slåssing og blodslit; vi forsøker å underholde. Det skal være noe finesse over det også. Men vi har betalt en pris for filosofien vår ved at vi har sluppet inn flest mål i serien – selv om det også skyldes at vi har hatt en høy kvote med individuelle feil, mener Thodesen, som tror nedrykksstriden først blir avgjort i siste serierunde.

To usikre
Fredrik Thorsen og Tom Kristoffersen sliter med småskader etter torsdagens kamp og er derfor usikre mot Viking. Det bekymrer ikke Thodesen.

- Vi har styrket sentrallinjen med Birger Madsen, Tuomas Haapala og Adriano Munoz i sommer. For første gang i år er det reell konkurranse om flere av plassene, og vi kan gjøre bytter som styrker laget, avslutter Thodesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere