Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelig Doffen-avtale

Start sier de har leid ut Kristofer Hæstad til Wigan. Ifølge VG har han i virkeligheten skrevet under på en 3,5 års avtale.

Wigan har altså, ifølge VG, sikret seg Hæstad for tre år i tillegg, en opsjonsavtale Start tidligere har sagt at ikke eksisterer. Kristofer Hæstad skal også ha fått beskjed om å holde tett om den.

Doffen har for øvrig også fremforhandlet sin lønn for de tre årene, dersom Wigan skulle velge å benytte seg av opsjonen.

Siden både Hæstad og Marius Johnsen er eid av lokale investorer, foretok Start - med Erik Solér bak rattet - et grep for å sikre at også klubben skulle få noen kroner i kassen. Hadde Hæstad og Johnsen blitt solgt direkte til henholdsvis Wigan og Köln, ville ikke Start ha sittet igjen med stort. Men ved å leie dem ut først, får Start i hvert fall noe igjen for dem.

Samtidig har Start leid ut Marius Johnsen og laget en opsjon med tanke på kjøp, uten at spillerens agent - Rune Hauge - har vært involvert. Hæstad hadde også en avtale med Hauge, men den gikk ut for to uker siden.

Rune Hauge er ifølge VG ikke spesielt fornøyd med Starts handlemåte, men vil ikke kommentere saken overfor avisen. Hauge forsøkte for øvrig, og like før Hæstad signerte for Wigan, å selge Hæstad til Blackburn. Det vurderte aldri Doffen.

Erik Solér vil ikke kommentere Wigans opsjonsavtale med Start overfor VG utover følgende sitat:

- Det er en sak mellom Wigan, Start og Hæstad.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte