RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelige NHL-bonuser

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Ole-Kristian Tollefsen har gjort det overraskende godt i NHL - noe som har resultert i flere bonuser.

Den 22 år gamle nordmannen har etablert seg i Columbus Blue Jackets denne sesongen, hans første hele i NHL. Han fikk sjansen på grunn av skader i starten av sesongen, og har siden spilt så godt at han har beholdt plassen.

- Hemmelig
Etter over 40 kamper har Tollefsen tatt ut fire bonuser, forteller han til Nettavisen. Men han vil ikke si noe om hvor mye det innebærer i kroner og øre.

- Det er hemmelig. Vi snakker ikke penger i media, sier Tollefsen med et smil.

Grunnlønnen hans er imidlertid ikke hemmelig. Alle lønningene i NHL er offentlige. Tollefsen har en grunnlønn på 526.000 dollar denne sesongen. Det tilsvarer drøyt 3,2 millioner norske kroner, men forutsetningen for denne grunnlønnen er at han spiller i NHL og ikke i farmerligaen.

Blir han sendt til American Hockey League (AHL), får han bare en brøkdel. Tollefsen er for øvrig inne i sitt siste år av en toårskontrakt.

Håper på enveis
I juni får Tollefsen avgjort sin videre skjebne i NHL. Foreløpig har løst snakk ikke materialisert seg i konkrete forhandlinger, men Tollefsen håper på enveiskontrakt. Da vil han beholde samme lønn dersom han mot formodning skulle rykke ned i farmerligaen.

- Hva sier agenten din?

- Han mener jeg kommer til å få enveis. Men agenter er jo der for å godprate, sier Tollefsen. Selv foretrekker han å konsentrere seg om hockeyen.

- Fortjent tap
Blue Jackets gikk på et 0-3 tap mot Phoenix Coyotes i nattens kamp i NHL. Den norske jernbacken har fortsatt problemer med ribbeina og knærne, og måtte stå over kampen.

Han var ikke imponert over lagkameratenes prestasjoner.

- Vi var ikke gode i det hele tatt. Vi ble rett og slett utspilt, sier Tollefsen til Nettavisen. Han regner med å være på banen igjen til torsdag.

Neppe sluttspill
Med under 30 matcher igjen og 13 poeng unna sluttspillplass, ser Tollefsen lite håp om at laget hans når Stanley Cup.

- Da må vi i så fall vinne de neste 20 matchene. Det kan bli hardt, sier Tollefsen.

- Det har vært spekulert i at du går glipp av VM?

- Jeg tviler på det, men det er vanskelig å si på grunn av forsikringer og slikt. Man vet aldri, sier Tollefsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere