*Nettavisen* Sport.

Hemningsløs jubel etter cupbomben

Foto: Mads Hansen

Flere lag kjenner lukten av et skikkelig cupeventyr etter onsdagens bomber.

29.05.13 21:47

BRANN - MJØNDALEN 1-2:

- Dette er fantastisk! Det er ekstra godt når du slår Brann, sier Pål Alexander Kirkevold til Nettavisen.

22-åringens to scoringer på to minutter snudde cupkampen på Brann stadion til Mjøndalens fordel.

- På det første målet var jeg feilvendt, men fikk gjort en fin vending og fyrte av med høyre. Det er ikke mitt sterkeste bein, jeg er ekstremt venstrebeint og høyre er egentlig bare til å støtte seg på, men jeg fikk god klem på den, forteller den tidligere HamKam-spilleren.

- Det andre målet var et straffespark. Den var ganske grei. Den satte jeg lengst ned i hjørnet.

Cupeventyr?
Mjøndalens cupbombe var kanskje den største på en fotballkveld med skikkelig smell i. Bryne slo ut Viking i Stavanger, Alta vant hjemme mot Hønefoss, Hødd hadde Molde i kne før det ble tap etter straffespark, mens Ranheim slo ut Aalesund 4-2 etter ekstraomganger.

I spillerbussen på vei hjem fra Brann stadion, aner Mjøndalen-spillerne konturene av et cupeventyr.

- Ja, selvfølgelig. Mulighetene er der. Vi får se hvem vi møter i neste runde. Det hadde vært gøy med et tippeligalag til, gjerne Molde, sier Kirkevold, som også gleder seg over at det nå er fire dager til neste kamp og en Barcelona-tur på programmet i mellomtiden.

3629966

23 plasser skiller
Mjøndalen tapte sist helg borte mot Hødd i en seriekamp i Adeccoligaen og kom til Bergen helt uten forventningspress.

Motstander Brann er tross alt et at topplagene i Tippeligaen. Per dags dato tyder norske fotballtabeller på at Brann er landets fjerde beste lag, mens Mjøndalen er nede på 27.-plass.

Alt var derfor som det skulle da Martin Pusic trillet inn 1-0 til Brann etter bare 14 minutters spill hjemme på stadion.

Rett etterpå fikk Mads Hansen - mannen bak nett-tv-sensasjonen #DommerXtra - en god sjanse, men headet ballen utenfor målet til Pjotr Leciejewski.

Mjøndalen viste at forskjellen mellom øverste og nest øverste divisjon ikke er avskrekkende stor i norsk fotball.

Brann holdt ledelsen fram til pause, men ikke stort lenger.

To raske
Fem minutter etter hvilen valgte Pål Alexander Kirkevold å skyte fra 20-25 meters hold. Det viste seg veldig raskt som en god beslutning. 22-åringens skudd var hardt og velplassert og fant veien på rett side av stolperoten, helt nederst.

Hvis man er Mjøndalen-fan, vel å merke. Brann-leiren var nok ikke like begeistret med hvilken side av stolpen ballen endte på.

Utligningen ble fulgt opp av mer allerede i neste angrep.

Et langt innkast fra høyre endte med straffespark, etter at Martin Pusic var borti ballen med hånden.

Kirkevold valgte samme hjørne og fikk samme resultat. 2-1 til bortelaget!

Det resultatet holdt seg til dommeren blåste av kampen. Dermed er Brann ute av cupen, mens Mjøndalen kan se fram til fjerde runde.

- Det er ikke mange som har slått Brann i Bergen i år, faktisk ingen, så det er bra. Jeg var så naiv på forhånd og trodde faktisk at denne kampen skulle passe oss bra. Jeg tenkte at de kanskje ville ta litt lett på det, og så fikk de også en tidlig scoring og slappet kanskje av. Jeg synes ikke dette var ufortjent, sier Mads Hansen til Nettavisen.

Brann ble pepet av banen etter tapet.

- Vi var mest opptatt av å juble selv, men jeg hørte at Brann-fansen ropte «vi forventer innsats» og «blø for drakten», de vanlige tingene, humrer Hansen.

- Hvor langt kan dette gå?

- Vi skal ikke ta helt av, men jeg mener vi har spillere som i enkeltkamper kan gi hvem som helst match.

Bare spør Brann.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.