Gå til sidens hovedinnhold

Henderson kåret til årets spiller i England

Ligamesterens lagkaptein hylles for lederegenskaper og omtales som et viktig forbilde.

Midtbanespiller og Liverpool-kaptein Jordan Henderson (30) får prisen som årets spiller i sesongen 2019-2020 av britiske fotballjournalister.

Det bekrefter The Football Writers' Association (FWA) fredag.

Henderson ble stemt fram som vinner foran Kevin De Bruyne (Manchester City) og Marcus Rashford (Manchester United), samt lagkameratene Virgil van Dijk og Sadio Mané i Liverpool.

- Jeg vil gjerne si hvor mye jeg setter pris på støtten fra alle dem som har stemt på meg og fra FWA generelt, sier Henderson, og fortsetter:

- Du kan bare se på dem som har vunnet dette tidligere, en rekke av dem jeg har vært så heldig å spille med her i Liverpool, som Stevie Gerrard, Luis Suárez og Mo Salah, så vet du hvor prestisjefylt det er.

Fullroser lagkompiser

30-åringen understreker samtidig at ingen av lagkameratene i Liverpool skal tenke at de ikke er en del av utmerkelsen.

- Men samme hvor takknemlig jeg er, så føler jeg ikke at jeg kan motta denne prisen bare som min egen. Jeg føler det som at ingenting av det jeg har oppnådd denne sesongen, eller i karrieren for øvrig, har vært bare min fortjeneste, tilføyer Liverpool-kapteinen.

Henderson mener han skylder mange en takk, men først og fremst til lagkameratene sine, som han mener fortjener like mye av æren for årets spiller-prisen.

- Jeg tar imot denne prisen på vegne av hele spillerstallen, for uten dem hadde jeg ikke vært i posisjon til å få denne utmerkelsen. Disse gutta har gjort meg til en bedre spiller, en bedre leder og en bedre person.

Forbilde

Formann for FWA, Carrie Brown, trekker blant annet fram lederegenskaper og profesjonalitet som grunner til at 30-åringen nå er blitt en ekte klubblegende i Liverpool.

- Jordan er en spiller lagkameratene ser opp til ute på banen, og som rivaler ser opp til utenfor banen. Kriteriene for stemmene til FWAs årets spiller er en som går foran som et godt eksempel. Og i dette landets mørkeste tid, tok Jordan uoppfordret initiativ til at lagkapteinene etablerte #PlayersTogether, argumenterer Brown.

Etableringen har bidratt til at det britiske helsevesenet har fått inn flere millioner pund i pengedonasjoner mens Storbritannia har vært hardt rammet av koronaviruset.

Ytterligere to Liverpool-spillere, Trent Alexander-Arnold og Alisson Becker, fikk stemmer i kåringen. Øvrige kandidater som fikk stemmer var Raheem Sterling og Sergio Agüero (Manchester City), James Maddison og Jonny Evans (Leicester), Aaron Wan-Bissaka (Manchester United), Adama Traoré (Wolverhampton), Danny Ings (Southampton) og Jack Grealish (Aston Villa).

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?