NORDRE ÅSEN (Nettavisen): De fleste kjenner han som Skeids hardtarbeidende kaptein, som til tross for sin relativt unge alder på 25 år bærer kapteinsbindet for oksene fra Torshov.

Men i tillegg til å styre Skeids midtbane, har den sympatiske sunnmøringen også blitt fast fotballskribent for Nordre Aker Budstikke.

For avisen tar den ferske journalistikkstudenten med leserne inn i garderoben og beskriver hverdagslivet som fotballspiller med herlige anekdoter og historier.

HUSK: Du ser ALT av Obos-ligaen og 75 kamper i Eliteserien hos Nettavisen med et +Alt-abonnement!

Se høydepunktene fra kampen under:

– Jegerprøven kan han styre unna

For eksempel skriver han om midtstopper Per-Magnus Steirings «oppførsel» og kommentar på bussturen til bortekampen mot Jerv. Steiring fikk kjørt seg over flere runder bondebridge, noe Rise skildrer på følgende vis:

«Det vipses i utgangspunktet en symbolsk sum fra taper til vinner, men nå ryker det av bankkontoen til stopperen vår. Likevel er han optimistisk gjennom spillet, og gir seg ikke før det er over. «Du skal ikke skyte elgen før den er død». Det er notert. Jeg tror kanskje han mente at du ikke skal selge skinnet før bjørnen er skutt, men det får vi aldri vite. Jegerprøven kan han uansett styre unna.», skriver Rise.

Ikke redd for å utlevere

– Det er et sterkt sitat det der, altså. Jeg tror det er mye gull å hente fra den garderoben her fremover, humrer Rise til Nettavisen.

Han er ikke redd for å bli for utleverende i sin spalte hvor han tar oss med inn i det aller helligste – nemlig garderoben.

– Jeg kommer ikke til å skrive det «verste» som skjer i garderoben, for å si det sånn. Jeg må holde på noen hemmeligheter. Men noen meldinger, det må de tåle. Jeg skal «henge ut» meg selv om det er fortjent også, lover midtbanegeneralen.

Som ikke kommer til å få noen føringer fra hovedtrener Gard Holme.

– Har han fått noen føringer fra deg om hva han kan skrive eller ikke?

– Nei, Bendik skal få skrive om hva som helst. Han er en klok og fornuftig mann som vet hva han skal si og ikke si, så han kommer ikke til å få noen føringer eller instrukser fra meg, slår Skeid-treneren fast.

Hovedpersonen selv har heller ikke opplevd de altfor store reaksjonene fra egen garderobe. Så langt.

– Det er ikke alle som er like fornøyde hver gang, men jeg er jo ganske snill. Det har ikke vært så altfor mange meldinger så langt, så det har gått fint. Men om de kommer skal jeg klare å stå i det, sier han offensivt.

Observant på dobbeltrolle

Han er likevel fullt klar over at rollen som fotballspiller og journalist kan oppleves som en intrikat dobbeltrolle, og har gjort seg opp noen refleksjoner rundt det.

– For meg og Nordre Aker Budstikke er det en vinn-vinn-situasjon, og jeg tror jeg lærer av det – både som journalist og fotballspiller. På en annen side er jeg veldig opptatt av at folk ser at det er Skeid-kapteinen og ikke en journalist som følger laget som skriver sakene. Det er noe det er viktig å være bevisst på, slår han fast.

Og for å berolige alle Skeid-hjerter: Rise er ikke klar til å legge skoene på hylla helt ennå.

– Hvis du får et tilbud fra mediebransjen som gjør at du må legge opp i morgen. Hva sier du da?

– Det hadde blitt vanskelig. Førsteprioriteten er å være fotballspiller, men jeg er åpen for å kombinere det ene og det andre innenfor mediebransjen. Det tror jeg også skulle gått fint – men fotballspiller er fortsatt førsteprioriteten, slår han fast.

Dette er drømmeintervjuet

Ønsket om å jobbe innenfor mediebransjen er ikke tatt ut av løse luften. Som sønn av Harald H. Rise, tidligere redaktør i Sunnmørsposten og nåværende administrerende direktør i Polaris Media, og med en bror som jobber som vaktsjef i nettopp Nettavisen, har journalistyrket alltid vært det naturlige for Rise.

I utgangspunktet var planen å begynne rett på journalistikkstudiet etter videregående. Men en skolelei Rise valgte å utsette studiene og heller jobbe noen år på en ungdomsskole ved siden av fotballkarrieren.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

– Dette er første året mitt på studiet, men det er noe jeg har tenkt på lenge. Jeg har alltid vært glad i å skrive, og føler det er noe som jeg mestrer godt. I tillegg har jeg en familie som er inne i bransjen, så det har alltid vært et naturlig steg å ta. Så får vi se hva som skjer fremover, tenker han.

Dette er uansett ikke første gang Rise jobber innenfor fotballjournalistikken.

– I Hødd var jeg så heldig at jeg fikk jobbe litt i medieavdelingen ved siden av. Der jobbet jeg primært med video, mens nå skriver jeg. Jeg tror det er nyttig med erfaringer innenfor begge felt, mener Rise.

Som vet hvem han aller helst ville intervjuet om han fikk muligheten:

– Zlatan!