RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henger ut to mann

(FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Brann-trener Mons Ivar Mjelde navngir to spillere som får skylden for tapet mot Tromsø.

TROMSØ (Nettavisen): Tromsø – Brann 3-1:

Bergenserne fikk seg et realt værsjokk da de ankom Tromsø søndag. Fra deilig høstvær og temperaturer opp mot tjuetallet på Vestlandet, møtte de sludd og snø i Tromsø. Men Mjelde legger likevel ikke skylden for tapet på kundesjokket.

- Kampen begynte ikke gunstig. Vi fikk snøføyka i fjeset, mens Tromsø hadde fordel av å ha den i ryggen. Vi ble passive, og ble straffet med et tidlig mål imot oss. Etter det synes jeg vi kom godt inn i kampen og det ble en jevn match. TIL var heldige og fikk 2-1-målet. Hadde vi gått opp i ledelsen, tror jeg vi ville vunnet kampen. Men jeg er skuffet over at vi ikke klarer å få mer ro og presisjon i vårt spill, i stedet blir vi oppjagede, mener Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Skulle hatt kontroll
Personlig feil fra Erlend Hanstveit (0-1) og Håkon Opdahl (1-2) gjorde jobben lettere for Tromsø, og treneren irriterer seg over å tape på personlige feil

- Andre omgang startet bra. Vi utlignet med en gang, og fikk mange folk med på overganger. Det er personlige feil som feller oss. Det, og at vi gir ballen litt for lett fra oss når vi er på vei forover, sier han.

- Før det første målet gjør Erlend Hanstveit feil. På det andre, som er et frispark, går ballen inn i keeperhjørnet. Slike mål skal ikke skje, og det vet Håkon (Opdal, keeper) veldig godt. Det siste målet er litt mer klabb og babb fordi vi jakter etter utligning og blir for stresset, forklarer Mjelde.

To mann må sone
Alle topplagene tapte sine kamper i den 21. serierunden, før Rosenborg møter Odd Grenland i morgen. Men Mjelde tror ikke det er et tegn i tiden.

- At lagene i toppen av tabellen taper, er tilfeldig. Hver kamp lever sitt eget liv, og ingen kamper er enkle. Vi må tåle å tape fotballkamper, så får vi etterpå evaluere dem og se hva vi kan forbedre, mener han.

Charlie Miller og Kristjan Örn Sigurdsson pådro seg begge gule kort, og må sone hjemmekampen mot Odd Grenland. Mjelde tror likevel ikke dette vil sette Brann tilbake.

- Det er en del av gamet, det er derfor vi har en stor stall. Vi får Martin Andresen tilbake. Jeg er ikke så opptatt av det, vi kommer til å starte med 11 mann uansett, sier Mjelde.

Winters vraket
Robbie Winters har hittil vært i førstelleveren til Brann, men ble i møte med Tromsø vraket til fordel for Charlie Miller.

- Det har litt med å gjøre at det ikke var enkelt å sette noe etablert spill i snøføyka. Det ble kriging. Vi brukte Charlie Miller i mellomrommet, der er han god. Han spilte en fantastisk kamp mot Rosenborg i fjor, og vi trodde på forhånd at dette ville bli en kamp som åpnet for mellomrom. Tromsø har en backrekke som faller fort når de får press på seg, mener Mjelde, og legger til at Robbie Winters ville kommet inn på banen uansett.

- Da de fikk det første målet, måtte vi ha to spisser. Om ikke Gashi hadde blitt skadet, ville vi satt inn Winters uansett.

- Finnes ikke walkover
Brann-treneren synes ikke at tapet mot bunnsliteren Tromsø er et tegn på at Brann er i motbakke.

- Man kan ikke se på tabellen hvordan utfallet av kampene blir. Det finnes ikke walkover i noen kamper. Vi kan kun gjøre vårt beste, man er aldri bedre enn det man presterer til enhver tid. Man får den tabellplasseringen man fortjener til slutt, sier han.

På spørsmål om hva Brann må fokusere på fremover, er han klar:

- Jeg synes vi må bli bedre i det offensive og defensive spillet enn det vi viste i dag. Vi ble for rufsete i spillet. Ellers må vi sørge for å være i god form så vi er kapable til det vi er gode for.

- God lagmoral
Hans trenerkollega Steinar Nilsen i Tromsø deler langt på vei Mjeldes oppsummering.

- Kampen var jevn, den. Men vi fikk betalt for at vi våget. Vi var svake i slutten av første og i begynnelsen av andre omgang, men klarte å reise oss. Det står det respekt av, og jeg er veldig stolt over hva laget viste. I forhold til samhandling – både offensivt og defensivt – er dette årsbeste fra vår side, sier Nilsen.

Og etter å ha tenkt seg om, klarer han ikke å la være å legge til:

- Vi har jo ikke noen lang liste over kandidater til «årsbeste», slik sesongen har vært for vår del¿

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere