Gå til sidens hovedinnhold

Henges ut for lovlig pokerspill

Idrettsprofilene som spilte poker i klubblokalene, brøt ikke norsk lov. Men angrer likevel.

Bergensavisen skrev både tirsdag og onsdag om at Marco Elsafadi og Frederik Gnatt fra Frøya basketball og ungdomsorganisasjonen New Page «spilte ulovlig poker» i klubbhuset til idrettslaget Frøya. Onsdagens sak ble også publisert i Nettavisen, som har et redaksjonelt samarbeid med BA.

Det stemmer imidlertid ikke at dette var ulovlig.

En dom i Midhordland tingrett i 2006 slo fast at man i sosialt lag har lov til å spille poker med inntil 500 kroner i innsats. Marco Elsafadi, som la seg fullstendig flat i dagens BA-artikkel, kjente ikke til dette da Nettavisen tok kontakt onsdag ettermiddag.

Elsafadi ville gjerne kikke på dommen og snakke med Lotteritilsynet før han uttalte seg.

Idrettslige verdier
Et par timer senere ringte Elsafadi tilbake til Nettavisen. Da hadde han både funnet dommen fra 2006 og snakket med Lotteritilsynet.

- Jeg snakket med Lotteritilsynet. De er ikke ute etter å ta folk som spiller i private lag. Vi har ikke fått tillatelse av Lotteritilsynet til å spille poker, men vi har tillatelse i dommen fra tingretten, sa Elsafadi til Nettavisen.

Og la til:

- Men det er gråsoner her og det legger jeg meg flat for. Jeg vil ikke bryte med idrettslige verdier. Vi har aldri ment å støte noen.

- Hvor stor var innsatsen i deres pokerlag?

- Innsatsen var på 500 kroner, så vi var akkurat innenfor loven. Det var det sosiale som var viktig for oss. Jeg spanderte pizza på de andre, så dette var ikke for å tjene penger. Vi var ikke der for å loppe hverandre, men for å hygge oss i et sosialt lag.

Ingen flere pokerlag
Marco Elsafadi legger til at han uansett ikke kommer til å spille poker i idrettslagets lokaler flere ganger.

Det anser daglig leder Terje Osland som en selvfølge.

- Jeg har full tiltro til Marco og tror ikke at han kommer til å gjøre det igjen.

- Hvordan ser du på saken nå som du er gjort kjent med at ingen norske lover ble brutt?

- Prinsipielt vil vi ikke ha pokerspill i klubbhuset vårt. Det blir ikke flere pokerlag der, selv om det skulle være lov. Vi driver med barne- og ungdomsarbeid og må ta hensyn til det, sa Osland til Nettavisen.

HTML EMBED
Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene