RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henges ut som dopingsynder

Foto: Mike Hewitt / Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Jamaicansk stjernesprinter avla positiv prøve.

Sprinteren Veronica Campbell-Brown skal ha avgitt positiv dopingtest. Den dobbelte OL-mesteren fra Jamaica skal ha brukt et vanndrivende middel.

Det var avisen Jamaican Observer som først rapporterte om saken fredag kveld. Nå har en annen avis, Jamaican Gleaner, også omtalt saken, og det er Campbell-Brown som blir utpekt som synderen.

Hun avga den positive testen i Jamaica Invitational 4. mai. Urinprøven inneholdt et vanndrivende middel. Dette er forbudt av Det internasjonale antidopingbyrået (WADA). Slike stoffer kan maskere bruk av andre dopingmidler, skriver den svenske avisen Expressen.

Sju OL-medaljer
31-åringen har vunnet OL-gull på 200 meter både i Aten i 2004 og i Beijing fire år senere. Hun har også gull på 100 meter fra VM i Osaka i 2007 og på 200 meter fra Daegu-VM for snart to år siden. Totalt har hun vunnet sju medaljer i OL og ni i VM-sammenheng.

Campbell-Brown skal ha fått beskjed om den positive prøven tidligere i uken, og det hevdes at både A- og B-prøven var positiv.

Nyheten har slått ned som en bombe på Jamaica, der Veronica Campbell-Brown er en av de aller største kvinnelige idrettsstjernene.

Strenge dommer
Det er også klart at nyheten om den positive dopingprøven til den kvinnelige sprinteren er ekstra følsom. Den kommer nemlig like etter at 400 meterløperen Domonique Blake ble utestengt i seks år for å ha avgitt positiv dopingprøve i fjor.

På Jamaica står friidrettsutøverne foran det nasjonale mesterskapet som også teller som VM-uttaking. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere