Gå til sidens hovedinnhold

Henin mot tre strake

Justine Henin kan sikre seg sin tredje strake French Open-seier lørdag.

Den kortvokste belgiske tennisstjernen møter Ana Ivanovic i finalen i den prestisjetunge franske turneringen, og vil med seier over den 19 år gamle serberen sikre seg sin tredje Roland Garros-triumf på rad.

Ivanovic på sin side spiller sin første Grand Slam-finale noensinne.

- Siden jeg hadde en vanskelig start på året er det ekstra gledelig at jeg er tilbake i en Grand Slam-finale, sier Henin ifølge BBC.

Nylig skilt
Den belgiske jenta skilte i januar lag med ektemannen.

- Det tok litt tid før tennis kom tilbake på toppen av listen over mine prioriteringer, sier Henin.

- En Grand Slam-finale er svært spesiell, og nå har jeg det mye morsommere når jeg spiller enn tidligere. Jeg nyter hvert sekund, forstetter hun.

Henin favoritt
Man kan trykt si at Henin har statistikken på sin side før lørdagens oppgjør med Ivanovic; den 25 år gamle verdenseneren har fem Grand Slam-trofeer og har vært i hele ti Grand Slam-finaler, mens hennes serbiske motstander står notert med en finaleplass i en Grand Slam-turnering, men ingen triumfer.

Justine Henin har nådd finalen i de siste fem Grand Slam-turneringene hun har deltatt i, og håper dessuten og bli den første kvinnen siden Monica Seles til å vinne tre strake French Open-seire.

PS! På herresiden har også Rafael Nadal muligheten til å ta sin tredje strake French Open-seier. Gruskongen fra Mallorca møter verdensener og erkerival Roger Federer i finalen søndag.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger