RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henke hyllet og hånet

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Sist oppdatert:
Henrik Larsson kom i går kveld tilbake til Celtic Park, der han både ble hyllet og hånet. Svensken visste hvordan han skulle svare fansen.

Larsson satte inn det avgjørende målet for Barcelona, målet som ga dem 3-1-seieren og en glimrende start på årets Champions League-turnering.

- Det var en jobb som skulle gjøres, sa Henke etter seieren.

«Takk for alle minnene»
Henke fikk en halvtime på sin gamle hjemmearena. Da han kom inn, gikk det et sus gjennom publikum, som hadde gjort klar plakater der det sto «Larsson, takk for alle minnene».

Etter målet viste Henke ingen glede.

- Jeg ville ikke gjøre noen gest, det hadde jeg bestemt meg for på forhånd. Jeg har i løpet av årene skapt et godt forhold til fansen og laget.

Henke fikk en fantastisk velkomst av publikum, men det merket ikke svensken noe til.

- Jeg så aldri opp på tribunen. Jeg var dypt konsentrert. Jeg tenkte aldri på reaksjonene fra publikum. Jeg var så inne i kampen, sier han til Expressen.

Forsøkt psyket ut
Etter hvert hørte han at Celtic-fansen forsøkte å psyke ham ut: «Bobo kommer og tar deg».

- Jeg ble litt overrasket da de forsøkte å håne meg med at Bobo (Dianbobo Balde, red. anm) skulle ta meg. Den bruker alltid Celtic-fansen mot angriperne på det andre laget. Jeg kan forstå dem også. Fansen er der for å støtte Celtic, og de ska forsøke å knekke motstanderen. Det var bare en måte å svare fansen på. Å sette et mål, sier han.

Henke snakket ikke med noen i Celtic før kampen. Han skrudde av telefonen dagen før kampen og holdt seg på hotellrommet hele tiden. Han tittet verken på fansen eller Celtic-spillerne under oppvarmingen. Han var inne i sin egen verden.

Avtalt på forhånd
Etter kampen byttet han trøye med Chris Sutton. Begge satt på benken fra start, og svarte med å score.

- Vi pratet med hverandre for en uke siden. Da bestemte vi oss for å bytte trøye, sier Henke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere