*Nettavisen* Sport.

«Henke» kan bli Gamstens nye manager

Foto: AFP/Scanpix

Svensken er én av flere hete kandidater til å ta over Blackburn.

Den svenske spisshelten Henrik Larsson kan bli Morten Gamst Pedersens nye sjef i Blackburn.

Stadig flere navn settes i forbindelse med den ledige managerjobben på Ewood Park, etter at Steve Kean forlot nylig sjefsstolen i Morten Gamst Pedersens klubb – og jakten på en erstatter er naturligvis i gang. Alan Shearer og Tim Sherwood har begge blitt lansert som mulige Kean-erstattere, og nå dukker ytterligere ett navn opp i diskusjonen.

Ifølge den britiske storavisen Daily Mail skal den svenske fotball-legenden Henrik Larsson ha vekket Blackburn-eiernes interesse.

Forlenger ikke
41-åringen har de siste sesongene fått mye skryt for jobben han har gjort med det svenske Superettan-laget Landskrona Bois. Henke overtok klubben i 2009 – og har styrt klubben til hederlige plasseringer hver sesong siden.

Landskrona-jobben er Larssons første som manager, og nylig skal den tidligere stjernespissen ha gitt klubbens ledelse beskjed om at han ikke ønsker å forlenge sin kontrakt etter årets sesong. Årsaken skal være at 41-åringen ønsker seg større utfordringer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Henrik Larsson har en imponerende CV å vise til som spiller. I løpet av nesten 15 år som proff spilte han for både Feyenoord, Celtic, Manchester United og Barcelona.

Vil ha stor profil
I 2006 vant han mesterligaen med sistnevnte – og Larsson har naturligvis et omfattende nettverk innen fotballfamilien. 41-åringen skal blant annet være god venn med både Pep Guardiola og Frank Rijkaard.

Ifølge Daily Mail skal Blackburn ønske seg en trener med høy profil – for å vinne tilbake støtten hos klubbens trofaste supporterskare.

Nylig skal man ha gjort et framstøt mot nevnte Tim Sherwood, men Tottenham ønsket ikke å slippe den tidligere midtbanespilleren. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.