*Nettavisen* Sport.

Henke stanset Brann

Foto: (EPA/Scanpix)

Henke Larsson frarøvet Brann seieren i sin foreløpig siste kamp for Helsingborg.

10.12.06 18:11

(iBergen.no) : Henrik Larsson (35) leies ut til Manchester United fra nyttår, og spilte i dag sin foreløpig siste kamp for Helsingborgs IF i Royal League-kampen mot Brann. Og i det 73. minutt viste han hvorfor Manchester United vil låne ham. Alene med Johan Thorbjørnsen var det aldri tvil om hvor ballen skulle ende. Brann hadde før det tatt ledelsen i det 50 minutt etter straffe av Olafur Bjarnason.

Begge lagene er klare for kvartfinale,og kampen mot Odense avgjør om Brann vinner gruppen og får en antatt lettere motstander i kvartfinalen.

- Vi gjorde en bra kamp og har klart oss godt i Royal League, sa en fornøyd Mons Ivar Mjelde til TV Norge etter kampen.

- Jeg tror vi har gode muligheter til å nå langt i denne cupen. Vi kan vinne gruppen og få en motstander som kanskje passer oss bedre i kvartfinalen.

Monkam ble utvist like før slutt og må stå over neste kamp.

Johan Thorbjørnsen holdt Brann inne i kampen med kjempespill i slutten av andre omgang.

Huseklepp stilnet svenskene

Brann tok kommandoen fra start, og Erik Huseklepp sendte bergenserne i ledelsen allerede etter tre minutters spill, etter at keeper ga retur på et skudd fra Ardian Gashi. De sorte og hvite fra Norge fortsatte dominansen, men Helsingborg kom seg etter sjokket og Luton Shelton utliknet med et skudd på kloss hold fra bakre stolpe etter 14 minutter.

Følg kampen direkte fra kl. 16.00

- Kjekt at Henke spiller
Ifølge Baxter var det aldri aktuelt å la Henke slippe kampen mot de norske rødtrøyene.

- Det er klart vi skal spille med Henrik om han er frisk, sier Baxter.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde setter pris på at Helsingborg går for gruppeseier, og at Henke Larsson er med på laget.

- Kjekt at Henke er med, og at Helsingborg stiller med et så godt lag som mulig, sier Mjelde til iBergen.no.

Derimot har klubben keeperproblemer. Reservekeeperne Oscar Berglund og Pär Hansson er begge uaktuelle til Brann-kampen, på grunn av henholdsvis skade og ferie. Klubben står derfor uten keeperreserve i dag, og må håpe at førstekeeper Daniel Andersson ikke skader seg mot Trond Fredrik Ludvigsen & co.

Petter sliter med ryggen
Brann stiller uten Petter Vaagan Moen, som ifølge Mjelde har ryggsmerter og ikke er med til Sverige. Den 14 mann store troppen er ellers frisk og rask. Mjelde har ennå ikke sett Helsingborgs reservebane, men regner uansett med at den er i bedre forfatning enn Olympia.

-Vi kom i går og trente innendørs, så vi har ikke fått sett den ennå. Banen ligger en times kjøring unna, og vi håper den skal være bra å spille på, sier Mjelde.

Robbie på benken
Her er Branns lag mot Helsingborgs IF i ettermiddag (4-2-3-1-formasjon):

Johan Thorbjørnsen - Martin Knudsen, Bjørn Dahl, Olafur Ørn Bjarnason, Cato Guntveit - Arnaud Monkam, Helge Haugen - Erik Huseklepp, Ardian Gashi, Trond Fredrik Ludvigsen - Migen Memelli

På innbytterbenken sitter Håkon Opdal, Kristian Ystaas og Robbie Winters.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.