Henning Berg ferdig i Stabæk

NY KLUBB: Henning Berg ferdig i Stabæk.

NY KLUBB: Henning Berg ferdig i Stabæk. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Tar over kypriotisk klubb.

06.06.19 15:07

Det opplyses i en pressemelding fra Stabæk torsdag.

Bergs nye arbeidsgiver blir kypriotiske Omonia Nicosia.

Stabæk opplyser at de har fått en økonomisk kompensasjon for å slippe Berg et halvt år før kontrakten hans med klubben opprinnelig utløper.

- Jeg ønsker å takke dere for året jeg har hatt i Stabæk. Det har vært spennende, givende og deilig var det at vi kom seirende ut av kvaliken i fjor. Det er et bra miljø i klubben, bra samhold og jeg har trivdes veldig godt her, sier Henning Berg.

- Jeg er blitt tatt godt imot, og det har vært en fin gjeng å jobbe med. Spillere, ledere, støtteapparat, administrasjon, samarbeidspartnere og supportere skal alle ha honnør, og jeg vil takke dere alle for at dere har stått last og brast med laget, sier han.

Takker fansen

Berg tok over som Stabæk-trener i 2018. Han har tidligere trent en rekke klubber, som Lyn, Lillestrøm, Blackburn, og Legia Warszawa.

Da 49-åringen overtok som Stabæk-trener i 2018 lå klubben utsatt til på tabellen, men Berg ledet bæringene til fornyet kontrakt i den øverste divisjonen.

- Takk for god støtte og for at dere backer laget. Alltid. Uansett. Vi hadde noen tøffe kamper i fjor høst, men folk møtte opp. Det er ordentlig engasjement her, og dere får det til å virke som det er mange flere på tribunen. Det har vært viktig for spillerne, for meg og støtteapparatet, sier Berg.

Nest sist på tabellen

Stabæk-ledelsen ønsker den tidligere Manchester United-spilleren lykke til i ny jobb.

- Vi takker Henning for innsatsen og for hans bidrag i fjorårets redningsaksjon. Og vi ønsker ham lykke til i sin nye klubb, sier daglig leder, Jon Tunold.

I lørdagens treningskamp mot Lillestrøm ledes Stabæk av assistenttrenerne Kaz Sokolowski og Øystein Garborg.

Stabæk ligger nest sist i Eliteserien denne sesongen, etter åtte spilte kamper. Klubben står med sju poeng så langt i 2019.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.