Gå til sidens hovedinnhold

Henning demper ikke forventningene

– Jeg er langt bedre forberedt til Rally New Zealand enn jeg var foran Rally Sverige, sier Henning Solberg.

Sverige-debuten endte med 6. plass for rallyføreren. Målet er det samme foran New Zealand-rallyet midt i april. Fredag reiser storebror Solberg til Sverige for å få enda bedre utgangspunkt.

I New Zealand heller veiene til alle kanter. I tillegg går det styggfort. 31-åringen tar turen over grensen for å gjøre klar nye støtdempere sammen med produsenten.

– Det er viktig å få veigrep både på inner- og yttersiden i svingene. Da vil flest mulig hjul være i bakken samtidig. Det er opp til meg hvordan støtdemperne skal være justert, og jeg vil ha mer krenging i demperne, sier Henning Solberg til NTB.

Sammen med en ingeniør skal Bozian-føreren på eget initiativ gå gjennom oppsettet og finne bedre løsninger enn de han kjørte med i Sverige i begynnelsen av måneden. Ideen ble unnfanget under testkjøring i Frankrike nylig.

– Meningen er at jeg skal ha flere sett støtdempere med forskjellig oppsett liggende klar i depotet i New Zealand, forteller han.

Henning Solberg har bare testet bilen på grus en gang. Muligheten byr seg ikke flere ganger før han skal i ilden igjen om snaut to måneder. Derfor ønsker 31-åringen å ha utstyrsalternativer liggende klare når han kjører veiene på andre siden av jordkloden for første gang.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen