19-åringen fra Aremark løp i bane 1 i finalen torsdag lokal tid. Mesterskapet holdes i Cali i Colombia.

Yemi Mary John i bane 4 tok seieren med tiden 51,50. Dette var nok en personlig rekord for den britiske utøveren, som dermed forbedret rekorden sin i både innledningsheatet, semifinalen og finalen.

På forhånd hadde John lovet å ta på seg tiara om hun vant, og den fikk hun på seg etter målpassering.

Forbedret rekorden

Henriette Jæger gikk til finalen etter å ha løpt inn til tredjeplass i sin semifinale med 52,33. Hun gikk videre på tid.

Tiden var norsk aldersrekord, og Jæger forbedret den altså med ytterligere ett tidel i finalen. Hennes tidligere personlige rekord før mesterskapet var 52,52.

Mye motgang

– Jeg skal ikke klage på en fjerdeplass i VM, men man vil så klart ha en medalje når man er så nærme. Men herregud, det er ekstremt deilig å være tilbake på et bra nivå etter så mye motgang det siste året, sier Jæger til Halden Arbeiderblad.

Hun slår fast at hun ikke kunne ha gjort så mye annerledes i finalen, for de siste 50 meterne ble tunge.

– Jeg var pinne stiv på slutten. Jeg er ikke glad i unnskyldninger, men bane 1 var nok ikke en fordel for meg. Men det var nok litt for langt opp til medaljene uansett, sier 19-åringen.

Tatt ut til senior-EM

Tidligere torsdag ble det kjent at Jæger er hentet inn i EM-troppen i friidrett. Hun er en av flere aktuelle til å løpe 4 x 400 meter stafett. Norges Friidrettsforbund uttaler at det endelige laguttaket på stafetten blir gjort senere.

Mesterskapet i tyske München arrangeres fra mandag 15. august til søndag 21. august.

(©NTB)