BISLETT STADION (Nettavisen): Henrik Ingebrigtsen slo den norske rekorden som tidligere ble satt av Marius Bakken med fire sekunder.

Ingebrigtsen tid var 7.36,85, og dermed slo han rekorden fra 2001 med nesten fire sekunder. Tidligere var Sandnes-løperens personlige rekord på distansen 7. 42,19, den ble satt i 2013.

Ingebrigtsen kunne avsløre at han kjente på hoftesmerter i løpet av torsdagens løp.

– De siste 1000 meterne haltet jeg litt. Men da var jeg i så godt driv at ... Det er en god følelse å ha løpt 2000 meter og at vi kan kjøre, sa Ingebrigtsen til NRK etter endt løp.

Løperen var klar på at han ikke anbefaler noen å løpe med smerter slik han selv akkurat hadde gjort. Til tross for dette slo han altså en 18 år gammel rekord.

- Det er ikke så veldig sterke smerter, men jeg klarer ikke å kjøre gjennom steget 100 prosent. Men formen er veldig bra. Det er en perfekt kveld på Bislett.

Ingebrigtsen var også klar på at det holdt i massevis med 3000 meter denne torsdagen, men utelukket ikke at 5000-meteren kan bli aktuell i fremtiden.

NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal lot seg naturligvis imponere av det Ingebrigtsen viste foran et jublende Bislett Stadion.

– Han har det solid grunnlaget i bunnen som gjør at han står en 3000 meter så godt som han gjør, sa Rodal.

Ingebrigtsen endte - ny norsk rekord til tross - på en fjerdeplass i et svært tøft løp. Foran seg hadde nordmannen Selemon Barega, Joshua Cheptegei og Nicholas Kimeli.

Barega løp inn på 7.32,17.