Kristoffersen hadde gullet innen rekkevidde før den andre omgangen. Han lå på fjerdeplass, bare 12 hundredeler bak sveitsiske Marco Odermatt etter den første.

I finaleomgangen lå Kristoffersen an til å kjøre inn til ledelse, før han skled langt ut i en sving. Han var faktisk helt nede i snøen med siden av kroppen. Dermed tapte han altfor mye tid.

– Ai, ai, ai! sa ekspert og tidligere toppalpinist Tom Stiansen på TVNorges sending da det gikk galt.

Kristoffersen endte til slutt på åttendeplass.

27-åringen har tatt både sølv og bronse i OL tidligere, men aldri gull. Norge har ikke vunnet OL-gull i storslalåm siden Stein Eriksen gjorde det i 1952. Nå må man vente minst fire år til.

Odermatt forsvarte ledelsen sin og tok gullet. Zan Kranjec ble sølvvinner, mens Mathieu Faivre tok den siste pallplassen.

Lucas Braathen var nummer 12 etter første omgang, men kjørte ut da det skulle avgjøres.

– Kjipt

Kristoffersen tok det hele med fatning da han møtte TVNorge etterpå. Men han var brutal mot seg selv: Han syntes rett og slett ikke at det han presterte var spesielt bra.

– Jeg hadde lett vært på pallen i dag, om ikke enda bedre, dersom det ikke hadde vært for feilen. Men det får vi aldri vite, sa han.

Stiansen mente feilen var utypisk for Kristoffersen, men påpekte at forholdene var røffe.

– Det er kjipt, men sånn er livet, sa Kristoffersen.

Bronsevinner Faivre var 1,34 sekunder bak Odermatt. Kristoffersen følte seg trygg på at han ville vært godt innenfor det, dersom han hadde kommet seg helt til må.

Krevende forhold

Det har vært en del snakk om at lekene kun har foregått på kunstsnø så langt. Søndag snødde det voldsomt under rennet - en ny faktor å ta med i beregningen for utøverne.

Kristoffersen startet først av alle, og det var nesten litt vanskelig å se ham i snødrevet på TV-bildene. I første omgang kjørte han inn til tiden 1:03.05, som snart ble slått av flere konkurrenter. Blant andre Odermatt.

Flere av dem reagerte tydelig på forholdene. De viste med kroppsspråket at det var vanskelig å se.

– Jeg tror ingen har kjørt en perfekt omgang, sa Kristoffersen til TVNorge etter eget løp.

Han syntes sikten var dårlig, men mente likevel at han burde gjort det bedre.

– Da jeg kom i mål, tenkte jeg at jeg skulle være veldig glad for å være under ett sekund bak, for dette var ikke bra.

Han hadde uansett alt å kjempe for i andreomgangen. Den ble utsatt med en time og ett kvarter som følge av snøværet. Men da Kristoffersen skulle kjempe om gullet, fant han altså ikke flyten.

LES OGSÅ: Välbe til nytt angrep på NRK etter uttalelser om kong Harald

Undret seg etter Braathens renn

Lucas Braathen kom i mål 1,27 sekunder bak Odermatt i den første omgangen. På TVNorges sending stusset Tom Stiansen seg over mellomtidene underveis. Ved de to første punktene lå Braathen bare noen hundredeler bak, mens han havnet mye lenger bak på de neste mellomtidene.

Det gjaldt både Braathen og flere av de andre utøverne.

– Det var ikke så store variasjoner i kjøringen hans, sa Stiansen om Braathens første omgang.

Braathen gjorde flere feil, så det skulle bare mangle at han havnet et stykke bak, men den store forskjellen fra andre til tredje mellomtid fikk Stiansen til å undre seg, noe han gjentok flere ganger under sendingen. Samtidig kjørte nok Odermatt veldig godt i partiet der forskjellene ble store.

Flere skuffelser

I andreomgangen hadde Braathen god fart. Det så ut til at han kunne kjøre seg opp på resultatlisten.

Men farten var litt FOR god, skulle det vise seg. Like etter første mellomtid kom han for langt ut i svingen. Dermed bommet han på neste port og var ute.

Rasmus Windingstad og Atle Lie McGrath var de to andre norske som deltok, men begge kjørte ut tidlig i første omgang, faktisk ved samme port.