*Nettavisen* Sport.

Henrik Kristoffersen vant i Levi

Norway's Henrik Kristoffersen competes in an alpine ski, men's slalom in Levi, Finland, Sunday, Nov. 24, 2019.

SEIER: Henrik Kristoffersen kjørte inn til sesongens første seier. Foto: Alessandro Trovati (AP)

25-åringen banket til i den andre omgangen, og sikret seg seieren i sesongens første slalåmrenn.

24.11.19 14:28

Det ble en fin dag i finske Levi for Henrik Kristoffersen i sesongens første slalåmrenn. Nordmannen, som lå som nummer fire etter den første omgangen, banket til og vant i den finske bakken.

Dermed kjørte han seg opp fra sin fjerdeplass i den første omgangen. Det betyr at Kristoffersen ender på pallen for fjerde gangen på rad han deltar i et slalåmrenn.

- Han er tilbake på topp, og Clement Noel ga alt. Men det ble litt smårusk i den andre omgangen, sa Lars Elton Myhre fra NRKs kommentatorplass.

Under fjorårets renn i Levi måtte nordmannen gi tapt for Marcel Hirscher. Den gangen endte han på andreplass.

Les mer: Tande triumferte i verdenscupstarten i hopp

- Hadde ikke trodd det

Etter rennet var Kristoffersen i ekstase over å ha vunnet sitt første slalåmrenn siden han tok seieren foran «erkerival» Hirscher i Kitzbühel i januar 2018.

- Han kjører fort, men ga nok litt gass i henget. Jeg tror jeg har generelt kjørt fortere i det henget. Jeg visste at det var der jeg måtte vinne, sa Kristoffersen til NRK.

- Det er i hvert fall sikkert, for jeg vinner ikke på flata! Jeg har ikke vunnet slalåm siden Kitzbühel i 2017/2018-sesongen, så det var på tide. Jeg har helt klar ting å jobbe med, jeg er ikke i nærheten av perfekt. Etter første omgang hadde jeg faktisk ikke trodd jeg skulle ta det.

Det snødde godt mellom den første og den andre omgangen i den finske bakken, hvilket gjorde at flere slet med å slå Kristoffer Jakobsens tid i den andre omgangen.

25-åringen fra Rælingen endte på tredjeplass totalt i alpint-verdenscupen forrige sesong. Suverene Marcel Hirscher knuste det som var av utfordrere, og vant med nesten 500 poeng på nordmannen.

Hva angår slalåm, og parallellslalåm, så måtte Kristoffersen ta til takke med en femteplass sammenlagt i 2018/2019-sesongen. Også her var det Hirscher som til slutt stod på toppen. Kristoffersen vant slalåm-cupen sammenlagt i 2016.

Nordmannen kan uansett vise til en gullmedalje i storslalåm under VM i Åre tidligere i 2019, så vel som en sølvmedalje fra OL i Pyeongchang i samme gren i 2018.

Henrik Kristoffersen hang bra med etter den første omgangen i Levi. Der havnet han på fjerdeplass, 0.68 sekunder bak lederen Clement fra Frankrike. Leif-Kristian Nestvold-Haugen var nest beste nordmann, på niendeplass etter en første omgangen.

Les mer: Oppgitt Sundby stormet forbi pressen

Miss

I den andre omgangen startet Nestvold-Haugen med grønne tall, men en miss skulle vise seg å være skjebnesvanger for 31-åringen fra Bærum. Han endte til slutt som nummer 28.

- Oi, oi, oi .. der ser vi hvor mye farten har å si, sa Thomas Lerdahl fra NRKs kommentatorplass, da Nestvold-Haugen så ut til å bomme i den ene porten, og mistet en del av tempoet han hadde opparbeidet seg.

- Det er helt brutalt, fulgte Lars Elton Myhre opp da Nestvold-Haugen slet som aller verst.

Også Sebastian Foss-Solevaag leverte en akseptabel første omgang, men var over halvannet sekund bak lederen, etter den første omgangen. Han lå som nummer fjorten etter den første runden.

Han lå på tredjeplass i mål etter sin andre omgang, og kunne til slutt smile over å ha klatret opp til 17. plass etter den andre omgangen i den finske bakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag