Henrik Pedersen og Strømsgodset er etter hektisk møtevirksomhet de siste dagene enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Det fikk Nettavisen først opplyst fredag ettermiddag.

Senere kom også den offisielle bekreftelsen fra Strømsgodset på Facebook.

Pedersen: - Sterkt uenig i anklagene

Henrik Pedersen sier han er sterkt uenig i anklagene som er rettet mot ham.

- Dette var ikke en exit jeg ønsket. Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten. Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet. Hensynet til Strømsgodset som klubb, til spillerne, de ansatte, frivillige, sponsorer og – ikke minst - den deilige fansen, er tross alt viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson, sier Pedersen i pressemeldingen.

Dansken beklager likevel at han har kommet med uttalelser som er blitt oppfattet på en negativ måte.

- Anklagene om at jeg har fremført diskriminerende utsagn strider mot alt jeg står for, både som menneske og leder. Jeg har, og har alltid hatt, nulltoleranse for enhver form for fordommer eller diskriminering av hudfarge, etnisitet, kjønn, legning eller religiøs overbevisning. Jeg setter ikke farge på noen, og behandler alle med samme respekt og likeverd. At jeg i løsrevne situasjoner, tilbake i tid, har brukt ord som har blitt oppfattet på en annen måte enn jeg har ment, beklager jeg på det sterkeste, sier Pedersen videre.

Den avtroppende Godset-treneren mener det er umulig å kjempe mot anklagene.

- Det føles håpløst å kjempe mot anklager som ikke lar seg dokumentere, og som plukkes løsrevet frem - måneder og år etter at de angivelig utsagnene skal ha falt. Det blir nær umulig å forsvare seg ordentlig mot slike anklager, sier Pedersen.

- Mitt eneste ønske er at Strømsgodset skal prege nyhetsbildet gjennom jubel og det vakre spillet – ikke gjennom beskyldninger om kritikkverdige forhold. Jeg er oppriktig glad i hele Strømsgodset-familien, jeg ønsker klubben og spillerne alt godt, og har derfor med tungt hjerte akseptert at min fratredelse er den mest effektive måten å raskt skape ro rundt klubben. Jeg må også ta vare på min familie, som har vært igjennom noen svært krevende uker, avslutter Henrik Pedersen.

Hylles av Flo

Styreleder Ivar Strømsjordet sier han beklager at samarbeidet avsluttes på denne måten.

- Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier Strømsjordet.

Sportssjef Jostein Flo sier følgende:

- Henrik Pedersen er en eminent og taktisk dyktig fotballtrener, som blant annet har hovedæren for at klubben ble reddet fra nedrykk i sesongen 2019. Han kom inn i klubben med et voldsomt engasjement, enorm energi og en tydelig spillestill. Personlig har jeg hatt et veldig godt samarbeid med Henrik. Han har foredlet vår strategi om å bruke unge spillere, og spilte fjorårssesongen med det yngste laget i klubbens historie. Han har lagt et solid grunnlag for Strømsgodsets vei tilbake til toppen i norsk fotball, sier Jostein Flo.

Videre opplyses det om at verken Strømsgodset eller Henrik Pedersen har ytterligere kommentarer

Styremedlem trekker seg

TV 2 meldte fredag at styremedlemmet Christel Alsaker-Nøstdahl har valgt å trekke seg.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Alsaker-Nøstdahl. Hun skriver kun følgende i en sms:

- Til info valgte jeg i går kveld å trekke meg fra mitt styreverv i Strømsgodset Toppfotball. Utover det har jeg ingen kommentar.

Beskyldt for rasisme

Tidligere denne uken kunne Nettavisen avsløre hva som har fått spillere og ansatte i Strømsgodset til å reagere på trenerens oppførsel.

Den ene hendelsen skal ha funnet sted i en bil under lagets treningsleir i Marbella i 2020. Pedersen skal, ifølge informasjon Nettavisen har fått bekreftet, ha uttalt følgende:

«Hun vil sikkert prate med XX og XX etter hun snakket med deg. Hun vil sikkert prate med dere på grunn av deres fine niggerbodies.»

En annen konkret hendelse fant sted under starten av årets oppkjøring.

«På et felles møte med flere personer tilstede skal Pedersen og personene ha diskutert en spesifikk spiller i troppen. Etter diskusjoner frem og tilbake om hvordan denne spilleren skulle håndtere en situasjon, henvender Strømsgodset-treneren seg til varsleren og bruker ordet «idiot» etterfulgt av «monkey» for å beskrive spilleren».

Strømsgodset-ledelsen konkluderte først etter en intern gransking med at treneren skulle få beholde jobben, men etter at ny informasjon har kommet fram denne uken, har presset økt mot klubbledelsen.

Både onsdag, torsdag og fredag ble det holdt møter i Strømsgodset-ledelsen, noe som til slutt endte med at Pedersen måtte gå.

Strømsgodset skal etter planen serieåpne hjemme mot Odd 8. mai.