RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henriksen: - Jeg skal tilbake på landslaget!

Markus Henriksen er skadefri og klar for å kjempe om plassen på klubb- og landslag. FOTO: NTB scanpix
Markus Henriksen er skadefri og klar for å kjempe om plassen på klubb- og landslag. FOTO: NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Markus Henriksen er klar for comeback fra skade.

Etter et sammenstøt med en lagkamerat på trening i september i fjor, pådro Markus Henriksen seg en leddbåndskade i høyre kne. Nå er skaden leget, og 22-åringen trener som normalt igjen med AZ Alkmaar.

- Jeg har trent for fullt denne uka. Vi har vært på treningsleir og der har jeg har vært med på alle treninger, hundre prosent. Jeg «trøkker» til som før og kjenner ikke noe til skaden, sier Henriksen til Nettavisen.

I form

Selv om den tidligere Rosenborg-profilen ikke har spilt en kamp siden september, sier Henriksen at han er i form.

- Jeg har lært mye av skadeperioden. Den har gitt meg muligheten til å trene knallhardt fysisk. Jeg har trent hardere enn noen gang, og jeg føler at det fysiske er på plass. Jeg tror dette kan bli et fint år, fortsetter 22-åringen.

Sist landslagsspilleren var på banen, var i en seriekamp mot ADO Den Haag 27. september i fjor – en kamp AZ Alkmaar vant 3-2. Henriksen, som etter 2013-sesongen ble kåret til årets spiller av supporterne i klubben, melder seg igjen klar til kamp.

- Jeg håper å være i kamptroppen til helga, hjemme mot Dordrecht, sier Henriksen.

Det kan være en myk start for nordmannen, ettersom Dordrecht ligger desidert sist i den nederlandske æresdivisjonen med kun sju poeng på 17 kamper. Henriksens AZ Alkmaar ligger for øyeblikket på 6. plass med 28 poeng – 15 poeng bak serieleder PSV Eindhoven.

- I serien skal vi kjempe i toppen, og vi har et mål om å komme til cupfinalen.

Henriksens AZ Alkmaar har spilt seg til en kvartfinale i den nederlandske cupen og er på god vei til å kopiere cupgullet fra 2013. Den gang spilte trønderen hele kampen.

EM-kvalifisering

Norge spiller borte mot Kroatia i EM-kvalifiseringen 28. mars. Med seier, vil det være en kjempesteg mot EM i Frankrike i 2016. En kamp alle norske fotballspillere vil spille – også Markus Henriksen.

- Målsettingen fremover blir å spille seg tilbake på klubblaget i første omgang, og så vil jeg selvfølgelig spille meg til en plass på landslaget igjen, avslutter Henriksen.

Henriksen har ikke spilt på landslaget siden privatlandskampen mot Sverige i august 2013.

Norge ligger på tredjeplass i gruppe H med ni poeng på fire kamper. Kroatia topper gruppa med ti poeng, det samme har Italia, men Kroatene har fem mål bedre forskjell.

Champions of yesterday's 5 vs 5 tournament #trainingcamp #az

Et bilde publisert av Markus Henriksen (@markushenrix) Jan. 8, 2015 at 4:59 PST


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere