Henriksen trente med Rosenborg, men utelukker overgang i sommer

Landslagsprofilen har ett år igjen av kontrakten med Hull, og kan forsvinne fra klubben i sommer. Noen retur til Rosenborg blir det imidlertid ikke med det første.

20.05.19 17:02

LERKENDAL (Nettavisen): Henriksen kom noe overraskende gående sammen med resten av RBK-troppen som skulle trene på gress dagen etter 3-2-seieren mot Mjøndalen.

Midtbanespilleren sto igjen lengst av alle som trente etter å ha gjennomført egentrening med pappa Trond (assistenttrener i Rosenborg), men kom med dårlig nytt til RBK-fans som kanskje ante en overgang allerede i sommervinduet.

- Nå er det ferie, så jeg må holde det litt i gang før jeg er klar til to viktige landskamper, sier Hull-kapteinen til Nettavisen.

- Er Rosenborg aktuelt, eller er du her kun for å holde deg igang?

- Det er kun for å holde seg igang, ja. Jeg bor jo rett oppi her og er Rosenborg-gutt av hele mitt hjerte, sier han og fortetter.

- Jeg er fortsatt 26 år, så det er litt tidlig. Men jeg har jo ei kone som begynner å bli klar for å flytte hjem, så vi får se hva som skjer.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENTE: Hull-kaptein og landslagsprofil Markus Henriksen trente med RBK mandag. Foto: Adrian Richvoldsen (Nettavisen)

- Det har vært interesse

Henriksen har tidligere ikke utelukket en overgang bort fra Hull i sommer. Han forlenget i mars kontrakten med Championship-klubben med et år som følge av at en klausul ble utløst, men landslagsprofilen kan likevel komme til å flytte på seg i løpet av sommervinduet.

Han erkjenner at det har vært interesse for hans tjenester den siste tiden, men er per nå innstilt på å møte som Hull-spiller også i sesongoppkjøringen.

- Nå har jeg ett år igjen i Hull, men man vet aldri i fotball. Det har vært noe interesse, men så må både klubber og jeg bli enig. Jeg tar én dag om gangen, og så regner jeg med at jeg skal tilbake til Hull siden jeg har kontrakt der.

- Er det noen spesifikke klubber som blinker seg ut?

- Det kan jeg ikke si noe om, sier den tidligere RBK-spilleren lurt før han forsvinner inn i garderobeanlegget på Lerkendal - hjemmearenaen han hadde som seniorspiller fra 2009 til 2012.

Bendtner ville ikke snakke med pressen

Mens flere av nøkkelspillerne til Rosenborg trente alternativt etter anstrengelsen mot Mjøndalen søndag, var både Samuel Adegbenro, Pål André Helland og Nicklas Bendtner ute på gressteppet og hadde trening ledet av Trond Henriksen.

Bendtner ble søndag utelatt fra kamptroppen for tredje gang på rad søndag, og Horneland var kryptisk etter kampen da han fikk spørsmål hvorfor dansken ikke er vurdert som god nok.

- Det vil jeg ikke kommunisere, for jeg synes det er vanskelig å kommunisere fordi man må ivareta en del interesser, sa 44-åringen i pressesonen søndag.

Mandag kunne RBKs spillerkoordinator Harald Pedersen opplyse om at Bendtner ikke var tilgjengelig for pressen, rett og slett fordi «han ikke har noe å si».

31-åringen forsvant raskt ned fra treningsfeltet etter endt trening, og gjentok også overfor Eurosport at han ikke var interessert i å prate med media.

Rosenborg møter onsdag Tiller i NM, før en vanskelig bortekamp mot Brann venter i neste Eliteserie-runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.