RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henry: - De spyttet på meg

Vi tror ikke Henry får noe å juble for i kveld heller.
Vi tror ikke Henry får noe å juble for i kveld heller. Foto: AP
Sist oppdatert:
Thierry Henry glemmer aldri rasismen han ble utsatt for i Spania.

Noen år senere har Henry startet en anti-rasismekampanje og stiftelse kalt THe One 4 All Foundation. Planen er å starte sports og utdanningsinstitusjoner i Europa og Afrika.

- Folk trenger utdanning. Det er ikke like lett å få for alle overalt, og derfor vil jeg gjøre noe med det. Det er barna og ungdommen vi må fokusere på, sier Henry på en pressekonferanse.

- Med pengene fra min stiftelse kan vi legge grunnlaget for å bygge skoler, kanskje i Afrika, eller andre steder i områdene hvor jeg har min opprinnelse, fortsetter han.

Henry tar også et oppgjør med den økende rasismen i samfunnet.

- Trist kamp mot Valencia
Franskmannen nevner en kamp mot Valencia i Champions League i 2004 som et «skrekkens eksempel».

- Dessverre har det skjedd i så mange kamper i Europa. Jeg husker spesielt en kamp, vi spilte mot Valencia. Jeg skulle ta et corner - og fansen spyttet på meg, kastet mynter og lightere mot meg. Jeg følte meg bare trist. Skal du reagere med sinne, og fremstå som synderen? undrer Henry.

Henry forteller at han holdt seg rolig og ga dommeren beskjed om fansens oppførsel.

- Jeg gikk bort til dommeren og viste alle spytteklysene på drakten min. Og jeg ga ham lighteren. Men dommeren så bare på meg og sa hva vil du jeg skal gjøre?

Arsenal-stjernen fortsetter:

- Følte meg hjelpeløs
- Jeg følte meg hjelpeløs og jeg er sikker på at dommeren følte seg hjelpeløs. Han visste ikke hva han skulle gjøre, og jeg visste hva jeg skulle gjøre. Derfor bare fortsatte jeg å spille, minnes Henry om den stygge episoden i Spania.

Henrys kamp mot rasisme har blant annet ført til at han er blitt utnevnt til anti-rasisme amabassadør for FIFA på verdensbasis.

- For meg, er det viktig å sette en stopper for rasismen, sier Henry.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere