*Nettavisen* Sport.

Henry: - Omkamp mest rettferdig

Foto: (AFP/Scanpix)

Thierry Henry innrømmer at han mener Irland bør få omkamp etter onsdagens omdiskuterte hands.

Den franske spissveteranen havnet i begivenhetenes sentrum etter at han tok ballen med hånda i forkant av Frankrikes vinnermål i VM-omspillskampen i Paris. Nå tar Barcelona-spissen overraskende til orde for at det bør spilles omkamp.

- Selvfølgelig vil en omkamp vært det mest rettferdige, men dette ligger ikke i mine hender, sa Henry i en pressemelding som ble sendt til en rekke utvalgte medier fredag.

Føler med irene
Ifølge Sky Sports innrømmer den tidligere Arsenal-spilleren at han ikke har hatt det godt i etterkant av den kontroversielle episoden.

- Selvfølgelig er jeg flau over måten vi vant på, og jeg er ekstremt lei meg på irenes vegne. De fortjener definitivt å komme til Sør-Afrika, sier 32-åringen.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) avviste fredag at det blir aktuelt å spille kampen på nytt.

- Det er lite jeg kan gjøre, bortsett fra å innrømme at ballen var i kontakt med hånda mi før målet. Jeg føler veldig med irene, sier Henry.

- Ingen juksemaker
Han avviser imidlertid på det sterkeste at han er en juksemaker.

- Jeg innrømmet det da, og kan gjerne si det igjen, at jeg tok ballen med hånda. Jeg er imidlertid ingen juksemaker og har aldri vært det. Det var en instinktiv reaksjon på en ball som kom veldig fort i et overfylt felt, forklarer veteranen.

Henry hevder at han tok kontakt med dommer Martin Hansson etter kampen og forklarte hva som hadde skjedd.

Mange har kritisert franskmannen kraftig etter onsdagens kamp, blant dem den irske legenden John Aldridge. Han mente blant annet at Henrys personlige sponsorer burde vurdere å si opp sine kontrakter.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.