*Nettavisen* Sport.

Henry ett mål fra rekord

To nye scoringer av Arsenals Thierry Henry (28) gjør at han nå kun er ett mål fra rekorden til Highbury-legenden Ian Wright.

25.08.05 00:42

ARSENAL - FULHAM 4-1: Arsenals nye kaptein etter Patrick Vieiras sorti viste seg igjen som en spiss i ypperste verdensklasse. Først skaffet han laget straffespark, som Lauren misset. Deretter tok han saken i egne føtter og scoret to. Og sendte seg selv én fulltreffer fra å bli Arsenals største målgjører i historien.

- En drøm

Målene onsdag sendte Henry opp i 184 Arsenal-scoringer totalt, og med ett mål til er han likt med Ian Wright - Shaun Wright-Phillips's far - som herjet på Highbury på 80- og 90-tallet.

- Thierrys målrekord er utrolig. Han er en drøm av en midtspiss, sa Arsenal-manager Arsene Wenger til Sky Sports etter seieren onsdag.

- I dag så man hvorfor jeg vil ha ham helt på topp, hele tiden. Thierry ønsker å hjelpe til på sidene, på midtbanen, og da mister han energi til å jage ballene foran. I dag fokuserte han på det han er god til.

Fulham yppet seg

Men det tok sin tid før Henry og Arsenal kom i gang. Laget misset en straffe før Fulhams danske midtbanestrateg Claus Jensen ga laget en sjokkerende ledelse med en frekk lobb.

- Da vi ledet 1-0 kastet vi fremdeles folk i angrep uten å ta livet av oss, sa Fulham-sjef Chris Coleman. - Men problemet var at vi forsvarte oss for dårlig, og da hjalp det ikke at (keeper) Tony Warner sto godt.

Midtstopper Pascal Cygan, lagets kopi av den gamle Gunners-helten Steve Bould, scoret også to mål - som er dobbelt så mange som han hadde fra før. Sikter han mot Ian Wrights rekord han også?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.